5 Fingers: tablou de Austria pe cea mai wow platformă

Sunteți pregătiți pentru cea cea mai spectaculoasă platformă peste munți, din Alpi? 5 Fingers se întinde ca o mână uriașă de fier la 500 m altitudine de sol, în creierii munților Dachstein. De la cele 5 rampe componente (5 degete), fiecare cu un design diferit, te poți bucura de vederi unice spre Hallstatt, lacul Hallstättersee și regiunea Salzkammergut. Iată cum poți ajunge să ai această priveliște!

hallstatt

Unde se găsește platforma 5 Fingers și cum ajungi la ea

Pentru a ajunge la 5 Fingers din Austria, trebuie să iei telecabina de la stația Dachstein Krippenstein. Rezervația are și alte obiective turistice precum Mammut Cave, Koppenbrüller Cave și diverse trasee de hiking. Noi am cumpărat biletul Panorama cu 32 euro și am mers 2 ture cu telecabina și apoi am urcat lin, pe jos, 20 de minute spre platformă. Peisajul de aici spre lacul Hallstatt pare absolut desprins din povești.

Citește și – Hallstatt: cum să te bucuri de cel mai frumos orășel de munte al Europei

hallstatt

hallstatt

hallstatt

hallstatt

hallstatt

hallstatt

hallstatt

Ce poți face în rezervația Dachstein Krippenstein

În această plimbare spre obiectivele turistice ai ocazia să admiri cele mai frumoase peisaje de munte pe care le vei vedea vreodată. Dacă urmezi cărările spre 5 Fingers, vei descoperi că întreaga rezervație este presărată cu bănci cu priveliște, flori de munte extrem de colorate, un orizont cu vârfuri de munți înzăpeziți, ghețari, caverne și alte atracții turistice precum o capelă, un restaurant alpin și alte platforme de observație mai mici. Aici poți învăța de la aparatele interactive instalate mult mai multe despre vegetația și fauna Alpilor.

hallstatt

hallstatt

hallstatt

hallstatt

hallstatt

Unul dintre “degete” este realizat în totalitate din sticlă, iar altul permite vizitatorilor să își creeze propriul tablou spre Patrimoniului Mondial Hallstatt cu o ramă baroc. Un alt deget este mai scurt decât restul pentru a putea prinde restul platformelor în cadru, unul are un telescop, iar altul este special creat pentru cei care doresc să facă paragliding. Este raiul fotografilor și celor care n-au rău de înălțime.

hallstatt

hallstatt


Booking.com

Ai vrea să vizitezi acest loc?

Îți ofer 160 lei pentru cazarea de vacanță!

Fă-ți cont pe Airbnb printr-un click pe imaginea de mai jos și primești 160 lei în credit de călătorie pentru prima ta rezervare:

Facebook Comments

Distribuie să se îndrăgostească și alții:

Leave a Reply