Facebook A Look Back și Facebook Paper

facebook-turns-10

Astăzi Facebook face 10 anișori. Să-i urăm la mulți ani și să aibă update-uri cât mai utile. Cu această ocazie, ei au lansat A Look Back, practic un sumar video a vieții tale pe Facebook în cei 10 ani de existență a rețelei. Dacă Facebook reflectează asupra acestor ani, de ce n-am face-o și noi?

Acest video conține o compilație a primelor tale momente pe Facebook, celor mai populare poze, statusuri, evenimente și pozele pe care le-am împărțit cu alții. Echipei responsabile de acest proiect le-a luat săptămâni întregi de muncă pentru ca toți utilizatorii să poată beneficia de un minut de video HD despre viața lor și consideră că avantajul lor este faptul că nicio altă firmă nu ar investi resurse în realizarea unui asemenea proiect de amploare. Dacă nu ne emoționează, cel puțin video-ul ne face să ne gândim ce rol important are Facebook în documentarea vieții nostre.

Îl poți vedea aici: https://www.facebook.com/lookback.

Video-ul de prezentare:

Facebook Paper este o aplicație pentru iOS, prin care poți beneficia de experiența Facebook cu un layout nou, asemănător poveștilor dintr-un ziar. Aplicația se poate downloada din AppStore dar deocamdată este disponibilă doar în SUA. Noul design este mult mai vizual, curat, împărțit pe secțiuni relevante pe care le selectezi tu și te lasă să explorezi conținutul rețelei într-un mod mult mai natural. Mai mult ca un ziar personal și nu o aplicație.

Prima secțiune este News Feed-ul tău și mai apoi poți adăuga secțiunile cu topic-urile care te interesează. La aceasta se adaugă dinamică și animație pentru o experiență cât mai plăcută. Facebook Paper duce storytelling-ul la un alt nivel.

Video-ul de prezentare:

Ce părere aveți despre aceste noutăți?

Comments

comments

Leave a Reply