4 destinații superbe pentru primăvara aceasta

- Advertisement -
White Petaled Tree during Daytime
Photo by Hrvoje Abraham Milićević on Pexels

Nimic nu se compară cu explorarea unui oraș nou sub un cer perfect albastru și adieri de primăvară. Pe o vreme perfectă de 20 grade +, cu geaca preferată de sezon și bagajul făcut, sunt sigură ca ești gata de un nou city break! Iată 4 destinații pe care eu le-am ales primăvara!

Cinque Terre

Town By The Sea
Photo by Chait Goli on Pexels

Până nu te topește soarele de vară, alege Cinque Terre ca destinație de city break. Nu ai nevoie de multe zile pentru a vedea cele 5 minunății ale rivierei italiene. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso obișnuiau să fie niște sate pescărești, pe coastă, iar acum sunt destinații de vacanță pentru călătorii pasionați de natură.

Există un drum care leagă toate cele 5 sate și trece peste dealuri, prin vii, pe coastă foarte aproape de apă, prin localități mai mici și colțuri de natură fascinante. Așa că ia-ți încălțămintea de trekking (drumul nu este foarte abrupt) și pregătește-te pentru o aventură minunată la malul Cinque Terre, unde vei descoperi niște locuri extrem de pitorești. Toate sătucurile miros a pește proaspăt pescuit, paste de casă, lămâie și vinuri bune. Plajă vei găsi doar la ultima localitate, iar celelalte 4 sate au cele mai colorate case pe care le vei vedea vreodată.

Amsterdam

White And Brown Wooden Boat On Body Of Water
Photo by Kata Pal on Pexels

Deși noi am vizitat Amsterdam-ul primăvara, am prins temperaturi destul de joase și multă ploaie, însă dacă alegi un concediu începând cu luna aprilie, ai toate șansele să prinzi un Amsterdam cu lalele la tot pasul, și mai mulți bicicliști, plus o multitudine de spectacole artistice pe străzi. Nu ai cum să ratezi Dam Square, piața principală a Amsterdam-ului.

Cea mai frumoasă activitate sunt plimbările de-a lungul și de-a latul districtului cu canale, unde vei găsi de la piețe de flori, la zone cu magazine și… faimosul Red Light District. Ai ce vizita fiindcă sunt peste 100 km de canale, care mai de care mai fermecătoare. Desigur, ai ocazia să îți rezervi un tur al canalelor din barcă. Dacă ești fan muzee te poți bucura de Rijksmuseum, dacă îți plac experiențele inedite, cu siguranță districtul roșu este pentru tine, iar dacă ești în căutarea locurilor mai romantice, piața de florimoara de vânt De Gooyer și grădina zoologică sunt ideale.

Barcelona

Aerial Photography of High-rise Buildings
Photo by Aleksandar Pasaric on Pexels
- Advertisement -

Barcelona este absolut minunată în orice anotimp. Aerul cald, plaja, sangria, arhitectura și agitația orașului fac din Barcelona atracția perfectă de primăvară. Este minunat să te plimbi prin Parcul Guell cu elemente arhitectonice fascinante create de Gaudi sau prin Park de la Ciutadella, pentru a te bucura de vremea superbă de primăvară. Poți continua cu Passeig de Gràcia, o stradă absolut superbă cu clădiri de-o parte și de alta care-ți delectează privirea, printre care La Pedrera și Casa Battlo.

Nu poți zice “nu” la o vizită la Sagrada Familia – recomand cu căldură turul audio – unde soarele se reflectă minunat în vitraliile clădirii în stil gotic și Art Nouveau. La fel de frumos este să te urci pe dealul Tibidabo pentru a te bucura de o vedere superbă supra orașului, pentru a admira biserica din vârf și poate, pentru a petrece câteva ore la parcul de distracții. În partea cealaltă a orașului ai ocazia să vezi o altă atracție superbă, și anume Plaça d’Espanya, cu Fântâna Magică din Montjïuc.

Desigur, nu ai cum să nu mergi la plajă, chiar și doar în vizită, la Barcelonetta. De aici, continuă plimbarea pe Las Ramblas, printre restaurantele și cafenelele chic. Oprește-te la La Boqueria, piața de mâncare.

Roma

People in St. Peter's Square
Photo by Pixabay on Pexels

Roma este fascinantă în orice anotimp, dar soarele de primăvară parcă o face și mai strălucitoare. Este un muzeu în aer liber care poate fi ușor vizitat pe jos. Capitala Italiei are obiective demne de admirat precum cea mai impunătoare și faimoasă fântână din lume – Fontana di Trevi, domul dedicat Fecioarei Maria – Panteonul roman și cea mai fascinantă construcția vremii sale – Colosseumul Roman.

Roma are niște piețe absolut incredibile, precum Piazza di Spania – cu elemente spaniole, Piazza del Popolo – cu cele două biserici gemene, Piazza Navona – construită pe locul fostului Stadion al lui Domiţian și Piazza Venezia – unde se găsește Altare della Patria. Pentru o pauză în natură, te poți plimba prin Giardini Villa Borghese.

Care este orașul tău preferat pentru un city break de primăvară?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe