Top
atena

Nimic nu sună mai bine decât cuvintele “vacanță de vară” și dacă tot a venit vremea concediilor, mai jos ți-am pregătit 4 orașe minunate pe timp de vară pentru un city break după care te vei topi. Deci pregătește-ți crema solară, outfit-ul preferat de sezon și hai să plecăm în lume!

Veneția

Veneția își așteaptă turiștii cu brațele și terasele deschise. Ia-ți pălăria preferată de concediu, geanta de nuiele și cutreieră străduțele înguste ale orașului lagunar. Urmează Marele Canal spre Piața San Marco pentru a descoperi Basilica di San Marco, Palazzo Ducale, Ponte dei Sospiri și Museo Correr.

vacanta venetia

vacanta venetia

Traversează cele 4 poduri principale ale Veneției – Ponte di Rialto, Ponte della Costituzione, Ponte degli Scalzi și Ponte dell’Accademia, vizitează muzeele clasice ale Veneției și planifică o excursie în Murano, Burano sau mulțimea de insule din Laguna Venețiană. Pe lângă muzee, nu rata bisericile baroc și bizantine ale orășelului italienesc și fă o pauză în piețele sale romantice.

Barcelona

vacanta barcelona
Pe timp de vară, Barcelona este raiul pe pământ. Străzile se umplu de oameni veseli și plaja abundă în turiști care parcă vin să fure tot soarele Spaniei. Fiindcă este un oraș mare, recomand tururile cu Hop-On, Hop-Off Bus, unde ai ocazia să stai cu pletele în vânt la etajul superior. Traseul principal ar trebui să includă Sagrada Familia – colosala biserică supremă a orașului, Parcul Guell – pentru o plimbare relaxantă într-o zi cu soare, Cascada din Park de la Ciutadella – cel mai faimos parc public al Barcelonei și Casa Batllo sau La Pedrera pentru a te ascunde un pic de soare.

vacanta barcelona

Desigur, locul preferat va fi Barcelonetta, plaja orașului, unde ai ocazia să te bronzezi pe nisipul fin, cu o sangria în mână. Savurează deliciile spaniole în La Boqueria – piața de mâncare, fă o plimbare pe La Rambla, admiră orașul de la Tibidabo și simte atmosfera orașului în Placa d’Espanya.

vacanta barcelona

vacanta barcelona

vacanta barcelona

Istanbul

istanbul

Istanbul este poate o destinație ușor aparte, dar te vei bucura la maxim când vei vedea ce are de oferit orașul, de la bazare – Marele Bazar, Bazarul Egiptean, la Sultanahmet – centrul fascinant din Istanbul și clădirile fascinante ale orașului. Printre aceste construcții se numără Moscheea Albastră și Hagia Sofia – construcții religioase de o însemnătate mare în istoria orașului. Femeile sunt nevoite să poarte haine care acoperă întreg corpul și capul.

Palatele somptuoase din Istanbul sunt o atracție în sine. Unul dintre locurile mele preferate din Istanbul este Palatul Topkapi – o fostă reședință a sultanilor otomani și cel mai vizitat muzeu din țară, precum și Palatul Dolmabahce care este format din 15.000 de metri pătrați de lux și opulență, în 285 camere elegante, destinate ultimilor șase sultani ai Imperiului Otoman. Nu rata nici o croazieră pe Bosfor sau o urcare în Turnul Galata.

istanbul

Atena

city break atena

Chiar dacă majoritatea turiștilor români aleg insulele Greciei ca destinație de vacanță, nu neglija tărâmul magic al legendelor grecești. Atena este un oraș fascinant pentru pasionații de istorie, cultură și artă. Acropola din Atena este capodopera arhitecturii grecești, fiind construită în jurul anului 3.000 î. Hr., deci închipuie-ți câți oameni au avut ocazia să o exploreze.

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

Cartierul istoric Plaka este ca o mașină a timpului în Grecia tradițională cu restaurante, baruri și magazine clasic grecești. Mai departe te poți minuna de piața de vechituri Monastiraki și urmări schimbul de gardă la Syntagma Square, cea mai importantă clădire din punct de vedere social și politic. Nu uita de portul Pireu. Desigur, ești totuși în Grecia așa că nu ai cum să ratezi plaje cu nisip perfect auriu și apa cristalină, de care te poți bucura în cluburile de la malul mării.

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

city break atena

Alege oricare dintre aceste 4 destinații și vei avea o vacanță de vis! Tu ce alte orașe de vară recomanzi?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment