Top
antwerp

Antwerp (Anvers) este o mică bijuterie a Belgiei. Orașul are unul dintre cele mai importante porturi din Europa și este un loc clasic belgian, cu străduțe pietruite și clădiri cu o arhitectură flamandă de excepție. Îți recomand să-l vizitezi în vacanța ta în Belgia dacă ești pasionat/ă de orășele pitorești și atmosferă relaxantă, cu peisaje urbane speciale.

Cum ajungi în Antwerp

Noi ne-am cazat în Bruxelles și am făcut un day trip în Antwerp. Din gara centrală sunt multe trenuri care merg spre direcția Antwerp și ai ocazia să te urci în cel care vine cel mai repede. O călătorie Bruxelles – Antwerp costă 7.7 euro și durează aproximativ 50 de minute.

Tip: Biletele de tren sunt mult mai ieftine în timpul weekendului.Booking.com

Ce poți face în Antwerp

Antwerp este un oraș mic, pe care îl poți descoperi în jumătate de zi. Zona modernă a orașului este trasată de o stradă largă plină de magazine cu cele mai cool haine și accesorii. O sesiune de shopping nu strică niciodată, nu? Această stradă plină de viață începe de la gara din Antwerp, care are o arhitectură absolut fascinantă și se oprește în zona istorică a orașului.

Apoi, cel mai bun plan este să te plimbi printre căsuțele din zona centrală pentru a descoperi colțuri urbane speciale. Vei da peste cafenele romantice, ciocolaterii cu cea mai bună ciocolată pe care ai mâncat-o vreodată, biserici și clădiri cu o arhitectură unică. Atenția la detalii este esențială aici pentru că decorațiunile clădirilor, barurilor și magazinelor sunt colorate și pline de personalitate.

Cum te apropii de fluviul Escaut, care străbate Antwerp, vei găsi o priveliște superbă și un castel de piatră cunoscut sub numele de Fortăreața Medievală Het Steen, construită în Evul Mediu, pentru a ține departe pirații. De aici ai ocazia să te plimbi pe malul înalt al fluviului pentru a admira portul și degusta pește proaspăt.

Apoi te poți întoarce în zona istorică pentru a te minuna de arhitectura și atmosfera boemă a acestui oraș special. Un mic dejun delicios, o cafea și niște praline belgiene pot fi scuza perfectă pentru a te opri la una dintre terasele liniștite din centru. Noi am ales să ne înfruptăm cu niște burgeri decadenți la Hard Rock Cafe din centrul orașului.

Ție ce ți-a plăcut în Antwerp?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment