Top
balea lac

Ce faci atunci când cauți puțină răcoare? Te urci în munți, normal! Asta am făcut și noi pentru a ne ascunde de vară și am ales ca destinație, nu orice drum și orice munte, ci Transfăgărășanul, spre lacul meu preferat din România – Bâlea Lac. Uite ce experiențe minunate am găsit aici!

Experiența 1: Drumul de poveste

Mă fascinează verdele de Transfăgărășan și drumurile unduite, pentru că nu știi ce peisaje minunate găsești după colț. Șoseaua Transfăgărășan te surprinde la fiecare curbă și frână și până sus te miri de 1000 de ori de frumusețea naturii. Am mers încet, printre noi, pentru a savura tabloul de România.

Experiența 2: bucură-te de view la Lacul Bâlea

Lacul glaciar atrage foarte mulți turiști din toate colțurile României pentru că este deosebit de frumos, l-ai putea admira ore în șir, în răcoare. Decorat cu zăpadă, flori de munte și nori, pare o oază care prinde culoarea cerului. Îl poți împrejmui pentru a găsi unghiul perfect.

Citește și: Transalpina: Rânca și atracțiile de pe drumul din nori

  

Experiența 3: O cafea la Cabana Bâlea Lac

Nu trebuie doar să o admiri din zare, ci poți și merge la cabana de la malul lacului. Poți opta pentru o noapte de cazare sau un prânz la restaurant. Meniul este clasic, dar priveliștea cu siguranță merită. Noi ne-am luat o cafea și am stat cuminți respirând aerul de munte și admirând lacul.

Experiența 4: Poftă de langoș pe malul lacului

Când te lovește foamea sau pofta, ce poți face altceva în România decât să-ți iei un langoș? La Bâlea Lac sunt numeroase buticuri cu brânzeturi, mezeluri, gustări sărate sau dulci și magazine de suveniruri care fac deliciul turiștilor. Desigur cel mai frumos suvenir este amintirea de pe Transfăgărășan, nu?

Câteva cazări cu prețuri speciale în acest moment pe Transfăgărășan:Booking.com

Spune-mi în comentarii o experiență frumoasă de pe Transfăgărășan!

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment