Bâlea Lac: reflexii pe Transfăgărășan

- Advertisement -

Bâlea Lac: reflexii pe Transfăgărășan

Ce faci atunci când cauți puțină răcoare? Te urci în munți, normal! Asta am făcut și noi pentru a ne ascunde de vară și am ales ca destinație, nu orice drum și orice munte, ci Transfăgărășanul, spre lacul meu preferat din România – Bâlea Lac. Uite ce experiențe minunate am găsit aici!

Experiența 1: Drumul de poveste

Mă fascinează verdele de Transfăgărășan și drumurile unduite, pentru că nu știi ce peisaje minunate găsești după colț. Șoseaua Transfăgărășan te surprinde la fiecare curbă și frână și până sus te miri de 1000 de ori de frumusețea naturii. Am mers încet, printre noi, pentru a savura tabloul de România.

Aerial Photo of Green Scenery and Winding Road
Photo by Dariusz Grosa on Pexels

Experiența 2: bucură-te de view la Lacul Bâlea

Lacul glaciar atrage foarte mulți turiști din toate colțurile României pentru că este deosebit de frumos, l-ai putea admira ore în șir, în răcoare. Decorat cu zăpadă, flori de munte și nori, pare o oază care prinde culoarea cerului. Îl poți împrejmui pentru a găsi unghiul perfect.

Experiența 3: O cafea la Cabana Bâlea Lac

Nu trebuie doar să o admiri din zare, ci poți și merge la cabana de la malul lacului. Poți opta pentru o noapte de cazare sau un prânz la restaurant. Meniul este clasic, dar priveliștea cu siguranță merită. Noi ne-am luat o cafea și am stat cuminți respirând aerul de munte și admirând lacul.

Experiența 4: Poftă de langoș pe malul lacului

Când te lovește foamea sau pofta, ce poți face altceva în România decât să-ți iei un langoș? La Bâlea Lac sunt numeroase buticuri cu brânzeturi, mezeluri, gustări sărate sau dulci și magazine de suveniruri care fac deliciul turiștilor. Desigur cel mai frumos suvenir este amintirea de pe Transfăgărășan, nu?

https://ro.wikipedia.org
- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe