Bari: locul în care am descoperit adevărata atmosferă italienească

- Advertisement -

Micuțul Bari, din zona Puglia, Italia, este un loc de la care cu siguranță nu ne așteptam să se transforme într-una dintre cele mai frumoase amintiri de vară. Este un orășel plin de viață, foarte activ și cu multă verdeață și peisaje minunate. Iată ce poți vizita într-o vacanță în Bari!

Pare o destinație nu foarte cunoscută, puțin subestimată, dar care ne-a adus un concediu minunat. Ne-am dus cu planul să vizităm toate orașele din jurul Bari, dar când am văzut ce frumos este acest mic orășel pescăresc, cu greu am vrut să mai plecăm. Găsești mai jos câteva locuri de cazare disponibile în Bari:

Partea nouă a orașului zumzăie cu mopeduri și baruri clasic italienești. Palmierii înfrumusețează străzile însorite și clădirile istorice îi conferă un farmec aparte. Superbul centru istoric este format din construcții vechi din cărămidă, răsfirate pe străzi înguste. Hainele puse la uscat, obloanele colorate, florile și terasele mici te fac să te simți în Italia de demult.

Aici încă locuiesc familii din generație în generație, cu bunicuțe care fac paste în plină stradă și le lasă la uscat în văzul tuturor, cu tații care pun mese în mijlocul străzii și savurează o bere rece cu băieții lor, cu copiii gălăgioși care se pierd pe străduțe ținând în mână steagul Italiei și adolescenții care conduc Vespa-urile vintage printre cele mai înguste spații. Parcă miroase mereu a sos de roșii și se observă tradițiile italiene foarte puternic în această regiune.

Plaja și portul sunt niște atracții cu adevărat speciale, parcă înghițite de albastrul cerului și a mării. Micul port este casa a zeci și sute de yacht-uri elegante și bărci albastre, cu multe elemente colorate. Pe mal se găsește piața de pește și plaja, care, deși mică, are nisip auriu și apă curată.

- Advertisement -

Ce este atât de fermecător în Bari? De unde să încep? Nu-mi dau seama dacă mi-au plăcut mai mult străzile late presărate cu palmieri sau străduțele înguste din centrul vechi, pizza sau pastele delicioase, plaja sau portul, viața de zi sau viața de noapte. Bari este un oraș care le are pe toate. Un loc mic de bronzat la Adriatica, peisaje de vis, multă tradiție și mâncare excepțională, magazine, piețe de fructe, o faleză de poveste și poate cel mai mult ne-a impresionat centrul vechi.

Cel mai bine simți orașul în Bari Vecchia, când savurezi o pizza Margherita de 1 euro cu o bere italiană, în piețele cu istorie, care abundă în oameni care au venit să respire un alt aer. Terasele sunt pline, gelaterii sunt luate cu asalt și Lungomare este fermecător luminată. Există foarte multe bisericuțe vechi și clădiri cu o arhitectură pe care trebuie să o vezi pe viu ca să o apreciezi. Nu mai ai nevoie de nimic pentru o vacanță simplă la mare, într-un loc absolut clasic italian.

Ție ce ți-a plăcut în Bari sau ce ai vrea să vizitezi aici?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe