Top
vacanta berlin

Berlin este o capitală fascinantă. Chiar dacă pare că a strâns tot frigul din lume, orașul oferă numeroase oportunități pentru a te ascunde de sezonul rece. Există un contrast evident între Berlinul istoric și cel modern, iar obiectivele turistice din oraș spun această poveste pe îndelete. De la bucățile de zid care încă sunt păstrate și buncărele vechi, la zgârie-norii care par din filmele SF, Berlin este un oraș atât al istoriei, cât și al modernității. Iată care sunt cele 14 obiective turistice pe care să nu le ratezi în Berlin.

Cum ajungi și unde te cazezi în Berlin

Folosește momondo pentru a descoperi cele mai bune prețuri și perioade pentru zboruri. Ca și cazare, în funcție de lângă ce obiective turistice dorești să te cazezi, alege de pe Booking:



Booking.com

Insula Muzeelor

Insula Muzeelor este locul meu preferat din Berlin. Aceasta se găsește în centrul capitalei germane, despărțită de râul Spree și este un spațiu fermecător, plin de cultură și artă. Insula cuprinde cinci muzee în care sunt prezentate bogățiile Germaniei și elemente importante din istoria sa: Pergamonmuseum, Bode Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie și Altes Museum.

Clădirile în sine sunt impresionante, iar interiorul este plin de comori. Totuși, clădirea mea preferată este Catedrala sau Domul din Berlin, o minune arhitecturală de excepție, pe care o poți privi în toată splendoarea ei. Îți recomand să admiri Domul de la statuetele extrem de realiste de pe marginea râului.

Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg cu siguranță este simbolul Berlinului și un obiectiv turistic care stânge toți turiștii orașului. Poarta a fost construită între anii 1788-1791 de către Carl Gotthard Langhans și se află în Pariser Platz. Acest obiectiv are un rol extrem de important în istoria țării. Designul a fost “împrumutat” de la Acropolele din Atena și este singura poartă a Berlinului încă în picioare. În vârful său se află zeița Victoria, în fruntea unei calești cu patru cai.

Clădirea Parlamentului German

Reichstag este o clădire politică importantă a Germaniei, în trecut aici având loc adunările parlamentare din țările germane. Clădirea a fost incendiată în 1933 și apoi refăcută complet până în 1990. Ce are special această clădire este faptul că, dacă îți faci programare, poți urca gratuit în domul său, de unde ai cea mai frumoasă priveliște asupra Berlinului.

Zidul Berlinului

Zidul Berlinului este un fragment important al istoriei țării, fiind un simbol al Războiului Rece, demolat în 1989. Acum încă mai există câteva porțiuni de zid, care au fost desenate cu picturi politice sau doar pur și simplu artistice, care să reprezinte esența Germaniei. Zona este numită East Side Gallery și este un muzeu în aer liber.

Turnul de televiziune al Berlinului

Acest turn a fost construit între anii 1965-1969 pentru a deveni un simbol al Berlinului de Est. El se află în apropiere de Alexanderplatz, fiind numit de localnici și Turnul Alex. Înălțimea turnului a ajuns la 368 de metri, fiind a patra structură ca înălțime din Europa. În vârf există o punte de observație, unde turiștii pot urca pentru a admira orașul de la înălțime.

Castelul Charlottenburg

Charlottenburg este un castel care a fost ocupat de regii Prusiei și apoi de împărații germani. Acesta celebrează vremurile de glorie ale monarhiei prusace și este un loc impunător, unde poți petrece chiar și o zi întreagă admirând cultura germană din trecut. Noi ne-am mulțumit cu o vizită la târgul de Crăciun din fața acestui palat excepțional.

Alexanderplatz

Alexanderplatz este piața publică principală din Berlin și un spațiu perfect unde să te relaxezi în mijlocul Berlinului și, în același timp, este centrul agitației. Aici găsești Ceasul Lumii, care-ți arată ora în mai multe orașe ale lumii, magazine, cafenele și, iarna, aici este organizat unul dintre cele mai mari festivaluri de Crăciun.

Citește și-> Viena: 6 lucruri de făcut în orașul magic de iarnă

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz este un spațiu public important al Berlinului. Aceasta poartă numele unui orășel de la ieșire din Berlin și, de-a lungul timpului, a fost transformat dintr-o zonă aproape rurală, în una dintre cele mai aglomerate intersecții din Europa. Aici vei da de zgârie-nori, malluri, restaurante elegante și mult beton, fier și sticlă, în conformitate cu noul design al Berlinului.

Biserica Memorială Protestantă Kaiser-Wilhelm

Biserica Kaiser-Wilhelm este un punct de reper al Berlinului de Vest, format din biserica veche, în prezent muzeu și memorial pentru pace, și turnul său, distrus aproape în totalitate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Biserica este inedită datorită acoperișului său din care pare că a mușcat cineva. 🙂 Și aici vei găsi unul dintre cele mai fermecătoare târguri de Crăciun din Berlin.

Memorialul Holocaustului

La a 60-a aniversare de la răsturnarea regimului nazist, orașul Berlin a inaugurat Memorialul Holocaustului, care comemorează moartea a șase milioane de evrei de către forțele naziste. Memorialul Holocaustului este format din 2.711 “morminte” din piatră gri, fără vreun de însemn cum ar fi nume sau date. Vizitatorii au voie să se plimbe în voie printre pietrele monumentului.

Grădina Zoologică Berlin

Una dintre destinațiile pe care să le alegi atunci când ești în Berlin este grădina sa zoologică. Aceasta este cea mai veche și cea mai vizitată grădină zoologică din Germania, având una dintre cele mai complete colecții de animale din lume – 20.500 de specii de animale. Grădina zoologică are peste 3 milioane de vizitatori anual, fiind una dintre cele mai impresionante din Europa. Eu am fost pasionată de animalele mele preferate: pinguinii.

Tiergarden

Dacă vrei să iei o pauză de la acest oraș aglomerat, Tiergarden este locația perfectă. Acesta este un parc uriaș din centrul Berlinului și cel mai popular spațiu verde. Este presărat cu cărări ca din povești, mici lacuri, luminișuri și bănci de unde poți admira veverițele. În mijlocul parcului se află Columna Victoriei, ce comemorează victoria Prusiei în 1873.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie obișnuia să fie un punct de frontieră, creat după ridicarea zidului Berlinului. Acesta este un simbol al Războiului Rece, reprezentând separarea estului și vestului. Aici există Muzeul Zidului Berlinului, care este dedicat în întregime istoriei Războiului Rece. Este un popas important în istoria Germaniei, pe care îl poți vizita în Berlin.

Shopping pe Kurfürstendamm

După ce ai vizitat aceste muzee istorice, este timpul pentru o pauză pe Kurfürstendamm, unde găsești o colecție impresionantă de mall-uri, magazine pentru toate buzunarele și de toate felurile, cafenele, baruri și restaurante, care te fac să simți cu adevărat că ești într-una dintre cele mai importante capitale ale Europei. Desigur, sunt și multe alte străzi pe care le poți străbate în Berlin, pentru descoperiri minunate! 🙂

Pe tine ce te-a impresionat în Berlin sau ce ai dori să vizitezi?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment