Top

Într-un weekend friguros am mers și noi să admirăm peisaje de toamnă, frunze și ciuperci în inima naturii și am găsit un loc pe care merită să-l împărtășim cu voi. Am dat peste un rai de sezon la Boșorod, la Pensiunea Dacica. Totul a fost atât de frumos că nu ne-am mai fi întors acasă. Natura, peisajele, vremea, pensiunea au fost idilice.

Comuna Alunu, sat Boșorod, județul Hunedoara

Frumusețea, liniștea, lumina… toate parcă au fost create aici. La 187 de kilometri de Timișoara, după Hunedoara, cotești la stânga și dai peste un drum luuung în mijlocul pădurii spre Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina. Noi am mers spre Cetatea Dacică Piatra Roșie, la care nu am ajuns, dar ne-am oprit la un picnic cu pizza cu… ciuperci. Drumul a fost astfel – pădure în dreapta, pădure în stânga, frunze pe jos, peisaj de poveste, pe lângă un pârâu, străbătând sate pitorești, unde-ți venea să te tot oprești.

     

Citește și –> Cazări absolut inedite din România pentru un weekend special

Desigur, eu m-am mirat de toate ciupercuțele și m-am bucurat de razele de toamnă, cercetând pădurea. Mirosea a frunze uscate și frig. Drumul este un pic mai rustic la început, dar pe porțiunea spre vârf e asfaltat perfect. În zonă sunt multe situri și monumente din era dacică.

 

Pensiunea Dacica

Mă bucur foarte tare că am găsit acest loc de vis, în luminiș. Pensiunea Dacica este superbă, în mijlocul naturii, cu camere frumoase, spațiu superb pentru board games cu șemineu și o curte de poveste. Aici am găsit oi, vaci, cai, căței, zeci de pisici, porci și păsări de coteț pe care le-am alergat cu spor. Cazarea se poate rezerva AICI și o recomand cu cel mai mare drag! Creată ca o extensie a Fundației Dacica, Pensiunea Dacica își propune să dezvolte turismul cultural în zonă.Booking.com


 

Locul este mult mai frumos ca în poze. Este o potecuță care duce prin sat, pe dealuri, prin pădure, în locuri parcă cucerite în totalitate de natură. Ceea ce mi-a plăcut la pensiune, pe lângă peisajul în mijlocul căreia se află, au fost gazdele. Am primit o cină delicioasă și cel mai bun și variat mic dejun, cu produse de casă, făcute chiar de ei. Deci locul este perfect pentru gurmanzi, pasionați de istorie și chiar grupuri mari de adulți și copii pentru care se fac tururi ghidate și care au la dispoziție sală de conferințe, bibliotecă, spațiu mare pentru activități sportive.

Ce zici? Ai veni aici un weekend?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment