Top

Brașov este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din Romania și am așteptat cu nerăbdare să descopăr o parte din povestea sa. Este un oraș atât de colorat încât fotografiile nu necesită filtre, iar munții din fundal îți dau impresia că peisajul face parte dintr-un tablou. Dacă mergi într-un city break în Brașov, acestea sunt unele dintre cele mai populare atracții turistice, care merită să fie explorate.

Piața Sfatului din Brașov

Prima mea dorință a fost să beau o cafea delicioasă în Piața Sfatului, o zonă plină de viață cu terase șic, înconjurată de clădiri cu o arhitectură medievală impresionantă. Apoi am mers pe străzile din jurul centrului și am descoperit cele mai pitorești restaurante și cafenele care se potrivesc perfect cu casele mici frumos decorate și peisajul montan.

Stăduțele istorice din centrul orașului

Dacă ești un călător urban pasionat,  sigur vei fi fermecat de străduțele din centrul istoric, colorate și pline de viață. După o plimbare lungă prin oraș, nimic nu pică mai bine ca o pauză la o terasă hipsterească, în timp ce deguști deliciile preferate. Admiră munții din background și detaliile clădirilor istorice.

brașov

brașov

brașov

brașov

Biserica Neagră din Brașov

Biserica Neagră este unul dintre simbolurile Brașovului și un monument reprezentativ de arhitectură gotică în România. Cred că toată lumea știe deja că numele său a fost dobândit de pe urma unui incendiu, când zidurile i-au fost înnegrite. Cea mai mare biserică din România iese în evidență în peisajul orașului pe care îl poți admira de la Cetatea Brașovului, Vârful Tâmpa sau Turnul Alb. Intrarea în biserică costă 10 lei pentru adulți.

brasov

brasov

Strada Sforii din Brașov

Între străzile Cerbului și Poarta Șchei există o stradă ca o sfoară, lungă de 80 m și lată de până la 1,35 m (1,1 m în partea cea mai îngustă). Știai că este a treia cea mai îngustă stradă a Europei? Noi am fost cazate într-un apartament cochet chiar pe Strada Sforii, deci am avut ocazia să vedem turiștii care se minunau de farmecul micii alei. Desigur, Brașovul are nenumărate alte străzi care surprind vibe-ul orașului.Booking.com

strada sforii

brasov obiective turistice

cazare brasov

Citește și: Castelul Bran: vizitează-l pentru istorie, nu legendă

Muntele Tâmpa

Dacă vrei o priveliște minunată asupra orașului, de niciunde nu vei găsi o panoramă mai frumoasă ca de pe vârful Tâmpa. Pentru a ajunge chiar la literele Brașov, atârnate precum cele de pe dealul Hollywood-ului, noi am urcat cu telecabina. Urcarea pe muntele Tâmpa a durat aproximativ 3 minute și a costat 16 lei dus/ întors. De aici se întinde și o rezervație naturală unde se pot face trasee montane, pentru cei care au mai mult timp și o pasiune pentru natură.

brasov

cetatea brasov

brasov

Citește și: Castelul de Lut din Valea Zânelor: basme și fantasme

Cetatea Brașovului

Semeața Cetate a Brașovului ne-a atras atenția pe orizonul orașului și am hotărât să mai adăugăm o piesă de puzzle la istoria Brașovului pe care am învățat-o în vizita noastră. După o lungă plimbare până în vârful Dealului Cetății, am ajuns la fortăreața care obișnuia să adăpostească localnicii în cazul atacurilor. Din păcate, Cetățuia de pe Strajă sau Citadela, cum mai este numită, a fost închisă, deși era weekend, dar cel puțin am avut ocazia să privim orașul dintr-un unghi special.

brasov

brasov

Ruinele vechii cetăți istorice

Mergând pe urmele fortificațiilor brașovene, am dat peste comori minunate, precum cele două turnuri. Turnul Alb impresionează prin forma sa circulară și este cel mai înalt, deci panorama de aici merită urcarea. Turnul Negru și-a luat numele de la pereții săi afectați de incendii, iar împreună cu Turnul Alb, era un important punct de observare, apărare și adăpost a orașului. Acum, ambele sunt niște obiective turistice care celebrează trecutul.

Poarta Ecaterinei are o arhitectură impresionantă și o frumusețe deosebită. O perioadă lungă de timp a fost singura poartă de acces pe partea vestică a fortificațiilor Brașovului. Prin Poarta Șchei, renovată de curând, poți trece cu mașina prin arcul central și pe jos, prin cele două arcuri mai mici. Există multe alte ruine ale fortificațiilor Brașovului pe care le poți descoperi prin oraș, precum Bastioanele Funarilor, Postăvarilor, Țesătorilor, Cojocarilor, Aurarilor, Fierarilor, Graft și Curelarilor.

Câteva dintre cele mai frumoase locuri de cazare din Brașov:

[metaslider id=”1175″]

Care sunt locurile tale preferate din Brașov?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

Comments:

  • January 18, 2020

    Daca sunt pasionati de puzzleuri, mistere si provocari inteligente in randul celor care vin sa viziteze Brasovul si sunt in cautarea unei activitati interactive alaturi de prieteni, totul intr-un decor magic desprins din Game of Thrones, va invitam pe la Puzzle Punks.
    Este un joc de evadare/escape room foarte intens, plin de suspans si care iti pune creierul putin la treaba, intr-un mod distractiv, bineinteles.

    reply...

post a comment