Top
bratislava

Bratislava este capitala Slovaciei din 1993 și este un oraș care încă își păstrează iz-ul acela istoric autentic. În oraș vei avea ocazia să vizitezi centrul vechi medieval, palatele baroc, clădirile renascentiste și faimosul castel care veghează asupra tuturor. Pentru a mai tăia un pic din peisajul comunist, orașul are și construcții moderniste, precum OZN-ul de pe podul principal. Iată câteva atracții turistice de vizitat într-un city break în Bratislava!

bratislavaBooking.com

OZN-ul orașului Bratislava

Această farfurie zburătoare curioasă, de pe cerul orașului, este situată în vârful podului SNP de peste Dunăre și găzduiește Restaurantul UFO. Puntea de observație, înaltă de 95 m înălțime, are o vedere incredibilă asupra orașului și până la 100 km depărtare. Pe lângă apusurile romantice, UFO-ul oferă și o experiență culinară de excepție.

bratislava

Centrul istoric al Bratislavei

Urmează șinele de tramvai, pe străzile pietruite, spre centrul vechi al capitalei și vei descoperi un spațiu istoric încărcat de cultură și personalitate. Arhitectura este principala atracție, de la fațade și acoperișuri, la turnuri și porți, toate cu influențe gotice și baroc.

bratislava

bratislava

bratislava

Poarta lui Michael este singura poartă care s-a păstrat din fortificaţiile medievale ale orașului, iar turnul său veghează asupra centrului orașului vechi. Clădirea a fost construită în secolul al XIII-lea și taie orizontul cu un design autentic. Centrul istoric abundă în magazine, restaurante și cafenele cochete, toate cu produse tradiționale, de la mâncare și dulciuri, la suveniruri create local.

bratislava

bratislava

bratislava

Citește și: Roadtrip cu mașina spre Viena, Bratislava, Budapesta

bratislava

Statuile din Bratislava

Orașul este presărat cu o multitudine de personaje în mărime naturală care adaugă farmec străzilor vechi, și anume statuete artistice cu care turiștii abia așteaptă să se fotografieze. Aceste sculpturi vesele împânzesc centrul vechi și te poți împrieteni cu Paparazzi, Schone Naci (poza de mai jos), Soldatul lui Napoleon, Poetul, Fetele și multe altele.

bratislava

bratislava

Castelul Bratislava

Simbolul Bratislavei, castelul său cu elemente renascentiste, baroc și gotice, este casa Muzeului de Istorie și oferă o priveliște minunată asupra orașului și a Dunării. Castelul Bratislava are turnuri în cele 4 colțuri ale sale și o fântână adâncă de 80 m în centrul curții. Într-unul dintre turnuri, Turnul Coroanei, au fost depozitate bijuteriile regalității. Pentru a ajunge aici, va trebui să urci pe dealul stâncos al castelului și poți parca în parcarea subterană de la bazele clădirii.

bratisalava

bratislava

Biserica Albastră

Biserica Sf. Elisabeta a fost construită în stil Art Nouveau și se remarcă prin culoarea sa albastră. Fațada atrage atenția turiștilor prin detaliile extrem de bine sculptate și utilizarea mozaicului. Clădirea religioasă este extrem de bine păstrată și funcțională, aici ținându-se nunți și botezuri.

biserica albastra

Ție ce ți-a plăcut în Bratislava?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment