Bratislava: farmecul orășelului istoric

- Advertisement -
White and Red Castle
Photo by Pixabay on Pexels

Bratislava este capitala Slovaciei din 1993 și este un oraș care încă își păstrează iz-ul acela istoric autentic. În oraș vei avea ocazia să vizitezi centrul vechi medieval, palatele baroc, clădirile renascentiste și faimosul castel care veghează asupra tuturor. Pentru a mai tăia un pic din peisajul comunist, orașul are și construcții moderniste, precum OZN-ul de pe podul principal. Iată câteva atracții turistice de vizitat într-un city break în Bratislava!

Green and Beige Temple Under the Blue Sky
Photo by Dominika Gregušová on Pexels

OZN-ul orașului Bratislava

Această farfurie zburătoare curioasă, de pe cerul orașului, este situată în vârful podului SNP de peste Dunăre și găzduiește Restaurantul UFO. Puntea de observație, înaltă de 95 m înălțime, are o vedere incredibilă asupra orașului și până la 100 km depărtare. Pe lângă apusurile romantice, UFO-ul oferă și o experiență culinară de excepție.

Centrul istoric al Bratislavei

Urmează șinele de tramvai, pe străzile pietruite, spre centrul vechi al capitalei și vei descoperi un spațiu istoric încărcat de cultură și personalitate. Arhitectura este principala atracție, de la fațade și acoperișuri, la turnuri și porți, toate cu influențe gotice și baroc.

Poarta lui Michael este singura poartă care s-a păstrat din fortificaţiile medievale ale orașului, iar turnul său veghează asupra centrului orașului vechi. Clădirea a fost construită în secolul al XIII-lea și taie orizontul cu un design autentic. Centrul istoric abundă în magazine, restaurante și cafenele cochete, toate cu produse tradiționale, de la mâncare și dulciuri, la suveniruri create local.

Citește și: Roadtrip cu mașina spre Viena, Bratislava, Budapesta

Statuile din Bratislava

- Advertisement -

Orașul este presărat cu o multitudine de personaje în mărime naturală care adaugă farmec străzilor vechi, și anume statuete artistice cu care turiștii abia așteaptă să se fotografieze. Aceste sculpturi vesele împânzesc centrul vechi și te poți împrieteni cu Paparazzi, Schone Naci (poza de mai jos), Soldatul lui Napoleon, Poetul, Fetele și multe altele.

Castelul Bratislava

Simbolul Bratislavei, castelul său cu elemente renascentiste, baroc și gotice, este casa Muzeului de Istorie și oferă o priveliște minunată asupra orașului și a Dunării. Castelul Bratislava are turnuri în cele 4 colțuri ale sale și o fântână adâncă de 80 m în centrul curții. Într-unul dintre turnuri, Turnul Coroanei, au fost depozitate bijuteriile regalității. Pentru a ajunge aici, va trebui să urci pe dealul stâncos al castelului și poți parca în parcarea subterană de la bazele clădirii.

Biserica Albastră

Biserica Sf. Elisabeta a fost construită în stil Art Nouveau și se remarcă prin culoarea sa albastră. Fațada atrage atenția turiștilor prin detaliile extrem de bine sculptate și utilizarea mozaicului. Clădirea religioasă este extrem de bine păstrată și funcțională, aici ținându-se nunți și botezuri.

Ție ce ți-a plăcut în Bratislava?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe