Bruges: cutia de ciocolată a lumii

- Advertisement -

Bruges (Brugge) este unul dintre cele mai pitorești și fermecătoare orașe ale Belgiei și chiar ale întregului continent. A fost de mult timp pe lista mea de explorări, și în sfârșit, în cea mai ploioasă zi din decembrie, am ajuns să văd această minunăție de oraș, pe care toți călătorii îl laudă.

Cum ajungi în Bruges

Noi ne-am cazat în Bruxelles și am făcut un day trip în Bruges. Din gara centrală am luat trenul spre Oostende. Sunt multe trenuri care merg spre direcția Bruges și ai ocazia să te urci în cel care vine cel mai repede. O călătorie Bruxelles – Bruges costă 14.7 euro și durează aproximativ o oră.

Tip: Biletele de tren sunt mult mai ieftine în timpul weekend-ului.

Ce faci în Bruges

Acest mic orășel belgian este perfect pentru plimbări lungi de-a lungul canalelor sale sau explorarea centrului vechi al orașului. Vei descoperi străduțe înguste pietruite și liniștite, clădiri vechi din cărămidă și atracții istorice minunate. La fiecare pas vei descoperi peisaje superbe în care construcțiile vechi se reflectă în canalul Dijver. Întregul oraș are un aer liniștitor.

Totul pornește din centrul istoric. Aici sunt o multitudine de magazine și restaurante cu mâncare locală (pește proaspăt și fructe de mare, toate înecate în bere), care abia așteaptă turiștii pasionați de ceva specific zonei. Pentru că ciocolata este vedeta aici, vei găsi ciocolaterie, lângă ciocolaterie, cu delicii care mai de care mai decadente.

man standing on cathedral
Photo by Nicole Baster on Unsplash
- Advertisement -

Cele mai delicioase sunt pralinele de ciocolată umplute cu diverse creme, de la cremă de bere, la fructe și alcool. Mai poți opta pentru căpșuni învelite în ciocolată, dulciuri de marțipan, tablete de ciocolată, jeleuri moi de fructe sau ciocolată în diverse forme neconvenționale.

Centrul istoric din Brugge pare aproape ireal în lumina zilei. Este o piață protejată pe toate părțile de bijuterii istorice precum turnul medieval cu clopot Belfry cu 366 de trepte, judecătoria în stil neogotic și casele breslelor cu uriașă importanță politică și istorică. Grote Markt obișnuia să fie piața orașului încă din 958. Dacă dorești, poți face o plimbare cu caleașca trasă de cai, poți merge la degustări de bere, poți alege praline belgiene sau poți admira luminile și designul acestei piețe absolut fascinante.

În zilele senine, ai ocazia să te plimbi cu barca de-a lungul canalului pentru peisaje pitorești de poveste. Cel mai bine vei descoperi esența orașului din barcă și ghizii locali îți vor povesti istoria fiecărei clădiri. Plimbările pe mal sunt recomandate pentru a te încărca de energie pozitivă.

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe