Burano: insula curcubeu a Italiei

- Advertisement -

Ești în căutarea curcubeului? Eu l-am găsit în Burano. Dacă alegi să vizitezi Veneția, nu rata o excursie de o zi la Burano, raiul căsuțelor colorate, al dantelei și al micilor canale. Această insulă din Laguna Venețiană, aflată la 7 km de Veneția, are 2.800 de locuitori, care trăiesc în cele mai colorate case, încă din Epoca din Aur. Pentru că atunci insula obișnuia să fie un sătuc pescăresc, casele se colorau în nuanțe puternice ca pescarii să poată depista insula din depărtare. Locuitorii trebuiau să facă o petiție la primărie pentru a-și putea picta casa după un anumit tipar.

Cum ajungi în Burano?

Eu am mers la Veneția cu Wizzair. Din Veneția, Piața San Marco, am luat vaporul liniei 12, de la stația San Zaccaria, spre Burano. În portul de lângă piața principală a Veneției găsești vapoare spre toate insulele Lagunei Venețiene. Călătoria a durat cam trei sferturi de oră și am plătit 6,5 euro un dus. Îți recomand să te cazezi în Veneția și să-ți rezervi o zi pentru a o petrece pe insulele din jur.

Ce poți face în Burano?

De cum cobori de pe vapor și te îndrepți spre centrul insulei, vei fi îmbiat de localnici în magazinele lor pline cu haine și decorațiuni din dantelă – prelucrată în fabrica tradițională a insulei – și bijuterii sau accesorii din sticlă de Murano, faimoasă în întreaga regiune. Deci vei putea cumpăra niște suveniruri cu adevărat speciale, de la brățări și cercei, la bibelouri din sticlă colorată și bluze prețioase din dantelă locală.

Inima și aparatul foto ți se vor umple de culoare atunci când vei vedea priveliștea insulei – căsuțe colorate, decorate cu perdele și ghivece cu flori, la marginea canalelor albastre, în care se reflectă soarele torid al verii. Nimic nu se compară cu liniștea insulei și detaliile clădirilor colorate de curcubeu: fiecare geam, ușă, perdea, verandă și ghiveci sunt diferite și pline de personalitate. Este o senzație grozavă să te plimbi pe malul canalelor înguste care se pierd în Lagună și să traversezi multitudinea de poduri arcuite de lemn… ca și cum ești într-un orășel desprins dintr-o poveste.

Aerial View of City Near Body of Water
Photo by Emanuele Costantini on Pexels

În centrul insulei vei descoperi și mai multe restaurante și magazine, clasic italienești. Cu siguranță vei observa în zare și înaltul turn cu ceas înclinat – la propriu – din cauza terenului. Mâncărurile locale sunt pastele, pizza, înghețata și risotto cu pește, pescuit proaspăt în fiecare zi, căci doar insula obișnuia să fie un sat pescăresc.

Scrie-mi în comentarii ce ți-a plăcut ție pe Insula Burano sau dacă ai vrea să vizitezi un asemenea loc de poveste!

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe