Casa Faină din Breb: pur și simplu raiul maramureșean

- Advertisement -

https://ro.wikipedia.org

Casa Faină din Breb: pur și simplu raiul maramureșean

Vara aceasta am făcut turul Maramureșului și am avut norocul de a găsi această bijuterie de Airbnb. Casa Faină are peste 80 de ani și a fost restaurată și transformată în cea mai fermecătoare cazare tradițională din România. Este în vârf de deal, în mijlocul naturii, într-o liniște perfectă și are niște elemente tradiționale care te teleportează în casa bunicii din trecut. Citește mai departe să vezi ce am găsit în această cazare în Maramureș.

Cum găsești Casa Faină din Breb, Maramureș?

Una dintre părțile fermecătoare ale cazării noastre în Maramureș este spațiu de poveste în care se află. Satul Breb este efectiv raiul de pământ, iar de la strada principală, am trecut printr-o poartă maramureșeană direct în paradisul tradițional cu căsuțe vechi, frumos decorate și un drum pitoresc. Când vezi o cărare așa îngustă și atât de multă natură, știi că te așteaptă un loc de poveste. Deci printre căpițe, căsuțe de lemn și noroi, am ajuns la frumusețea aceasta. Casa Faină o poți rezerva pe Airbnb, la 350 lei/ noapte.

Cum să te bucuri maxim de căsuță?

Căsuța arată ca-n povești pe exterior și abia am așteptat să vedem interiorul. Din păcate vremea nu a ținut cu noi, dar a făcut acest loc și mai cozy. Există o ușă exterioară a căsuței care te duce într-o cămăruță cu haine tradiționale pe care noi le-am probat de dragul unei experiențe autentice. In interiorul casei totul are accente tradiționale, de la mobilă, la decorațiuni. După ce deschizi ușa intri direct în bucătărie, lângă este baia, iar sus sunt două camere, una cu două paturi single, și una cu un pat dublu.   

Ce poți face la căsuță?

Păi, te poți relaxa, în sfârșit. Poți respira aer curat, te bucuri de peisaj și te minunezi de detaliile fiecărei camere. Noi am pregătit spaghete carbonara delicioase la cină (dau rețeta în mesaj privat :D) și un super mic dejun delicios. Desigur, horinca de Maramureș care ne aștepta pe masă ne-a făcut ceva poftă de mâncare. Bucătăria e dotată cu orice ai nevoie; este apă caldă și încălzire, plus un grătar afară. În pat te afunzi și poți dormi până dimineața în liniște perfectă.

Ce poți vizita lângă Breb?

Nu ezita să te plimbi prin satul tradițional Breb pentru peisaje rurale superbe și să mănânci la Breb 148, restaurant la câțiva metri de cazare. În zona Breb ai de vizitat niște obiective turistice clasice ale Maramureșului, precum Cimitirul Vesel (50 min), Păstrăvăria Alex pentru un prânz delicios (25 min), Mănăstirea Bârsana (40 min), Ocna Șugatag (15 min), Creasta Cocoșului (1 oră și 40 min), Lacul Albastru (1 oră), Sighetu Marmației (35 min).

Tu ai alege o astfel de căsuță în vacanța ta?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe