Top

Atât de mult am căutat iarna pe uliță anul aceasta, pentru că în Timișoara nu prea se depune zăpada, așa că am mers unde știam noi că e mai frumos, în Apuseni. După vizitarea zonei, am hotărât să ne cazăm la Casa Maria din Valea Drăganului, Lunca Vișagului. Pensiunea are nota 10 pe Booking și o aveam pe listă de ceva timp, așa că a fost o alegere ușoară.

 

Cum ajungi la Pensiunea Casa Maria

Drumul spre Lunca Vișagului este superb, prin păduri, pe coline, prin sate, la granița dintre județul Bihor și Cluj. Din Timișoara sunt puțin peste 4 ore, din Cluj și Oradea sunt 2 ore, iar din Alba-Iulia sunt 3 ore. Drumul este lin și bun, iar spre pensiune e doar o urcare mică pe drum neasfaltat, dar promit că merită. Peisajul de sus de la Casa Maria e de pus în ramă, mai ales cu o natură ușor fulguită. Poți rezerva o mini vacanță la Casa Maria AICI!

Peisajele înghețate din Valea Drăganului, Lunca Vișagului

După cum poți vedea, peisajul merită din plin să alegi această locație, iar plimbatul este cea mai recomandată activitate. La baza munților Apuseni, găsești efectiv Raiul. Gândește-te unde ești în acest moment și unde poți fi dacă vii aici. Cu puțină zăpadă cât să coloreze natura, cu vânt tăios și nori imediat deasupra ta, acest platou te îndeamnă să te minunezi la fiecare pas. Uite cum strălucește lacul, cum se văd formele de relief din apropiere, cum trece ceața, cum îngheață brazii și cum bate soarele de iarnă printre crengi.

Citește și -> Cazări absolut inedite din România pentru un weekend special

Ce poți face la Casa Maria

Acum să vorbim despre Casa Maria. Pensiunea este un loc care apreciază și oferă liniște. E decorată în tonuri calde și lemn, lumina circulă dispersată pentru a scoate în evidență elementele de decor tradiționale, mobila rustică și detaliile cozy. Aici vei avea ocazia să citești cărți clasice și să te bucuri de jocuri de societate. Sau poate vrei să admiri peisajul dincolo de gemurile mari, să asculți jazz sau pur și simplu să te relaxezi.

Camerele sunt frumoase, există lounge interior cu boardgames și exterior cu mese și canapele – acest spațiu superb din imagini – bucătărie, sală de savurat masa și terasă. Sigur și alte anotimpuri sunt sublime aici datorită cadrului în care se află și a ideologiei care o înconjoară.

  

Te las să visezi! Spune-mi în comentarii ce alte cazări din România ne-ai recomanda!

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

Comments:

 • Augustin

  August 26, 2021

  Salutare!

  Am urmarit cateva postari si pur si simplu m-au impresionat. Sunt la munca momentan, deci nu pot sa le vad chiar pe toate, insa las un comentariu, cu speranta ca poate primesc ceva sfaturi. Mergem in concediu pe 5 septembrie, iar in perioada 14, 15 vrem sa plecsam intr-o mica expeditie spre Transfagarasan, TransAlpina, urmand apoi drumul catre Castelul Corvinilor. Daca as putea primi cateva idei, in legatura cu locurile de pe traseu de care nu am nici o idee, cazari, etc ( de obicei apelam la AirBnb )

  Multam din suflet, om fain!

  reply...

post a comment