Castelul Bran: vizitează-l pentru istorie, nu legendă

- Advertisement -
Bran Castle in Romania
Photo by Deborah Seychell on Pexels

Castelul Bran mi s-a părut dintotdeauna un edificiu desprins din basme, iar legenda care îl înconjoară îl face un loc misterios și interesant. Povestea lui Dracula atrage foarte mulți turiști internaționali, care, deși nu dau peste vampiri însetați de sânge, ajung să aibă o experiență mistică, aici la 30 de kilometri de orașul Brașov, în inima țării.

Vizitează stațiunea Bran

Stațiunea Bran este mică și cochetă, cu câteva pensiuni și restaurante, care fac cercuri în jurul faimosul castel. Este un loc cu multă tradiție și obiceiuri românești, un spațiu rustic unde vei sta la umbra Carpaților și mai aproape de cer. Totul în stațiune este decorat cu tematica vampirilor și a liliecilor, de la porțile caselor, meniurile restaurantelor, camerele tematice ale pensiunilor, la fântânile și semnele de pe șosea. De fapt, cam aceștia sunt și singurii vampiri pe care-i vei vedea. Noi am fost cazați la Pension Ana Bran, chiar peste drum de castel.

Explorează Castelul Bran

Castelul Bran este construit strategic, pe o stâncă, fiind ridicat inițial ca cetate militară de apărare. Cele patru etaje ale sale adăpostesc un muzeu cu exponate precum mobilier vechi, armură, arme, unelte și costume. Intrarea costă 25 de lei pentru adulți, 10 lei pentru studenți și 5 pentru elevi. Chiar în fața castelului, vei găsi un bazar mare cu suveniruri din tărâmul lui Dracula.

Atunci când te apropi de castel, grandoarea și istoria sa parcă te copleșesc. Este o adevărată aventură să explorezi zidurile reci de piatră, tunele înguste, pasajele secrete, scările amețitoare, turnurile misterioase și camere decorate cu elemente medievale. În aceste încăperi poți afla mai multe despre originile castelul, a cărui istorie este mai importantă decât poveștile de adormit copiii. Principala atracție cred că este curtea interioară, unde poți observa cel mai bine detaliile castelului și te poți bucura de o viziune în trecut.

Desigur, Branul este în permanență vizitat de extrem de mulți turiști străini curioși, pasionați de poveștile de groază și tematica stațiunii. Deși castelul este mereu asociat cu Vlad Țepeș, acesta nu a locuit de fapt niciodată aici, chiar dacă pe seama lui au fost inventate o mulțime de legende, care susțin că ar fi fost vampir.

Pe tine ce te-a impresionat la Castelul Bran? Scrie-mi în comentarii!

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe