Castelul de Lut din Valea Zânelor: basme și fantasme

castelul de lut

Castelul de Lut este o căsuță de poveste în mijlocul peisajelor de basm ale României și un spațiu de vis pentru orice călător. Această construcție de poveste este ridicată doar din materiale organice, fiind o casă naturală, inspirată din „casa piticilor”. Deci dacă mergi înspre Sibiu și vrei să trăiești magia acestor locuri, merită o vizită în acest colț de natură minunat.

castelul de lut

Cum ajungi la Castelul de Lut

Castelul de Lut se află în localitatea Porumbacu de Sus, cam la 40 de km de orașul Sibiu. Edificiul poate fi vizitat în fiecare zi, între orele 10:30 – 17:30, iar prețul unui bilet este de 5 lei, preț care contribuie la dezvoltarea acestui viitor hotel pentru călătorii pasionați de autentic. Castelul este construit doar din materiale naturale și are un design care ne amintește de poveștile fraților Grimm.

castelul de lut

Basmele au fost și inspirația proprietarilor, care au combinat amintiri din copilărie cu povești românești clasice. Poți și să intri în Castelul de Lut pentru a observa mai bine materialele organice din care este construit, și anume piatră, lemn, lut și paie. Nu uita să urci și în turnul castelului și să treci pe la magazinul de suveniruri.

Construcția este unică din fiecare unghi, iar acest lucru atrage milioane de turiști din toate colțurile continentului. Mai mult, castelul este poziționat într-un spațiu de o frumusețe greu de întrecut, clasic rural românesc. În spatele clădirii este un câmp întins și un pârâu care adaugă și mai mult farmec zonei. Câteva momente relaxante lângă rău te vor ajuta să scapi de stresul cotidian.

 

Ție cum ți s-a părut Castelul de Lut? Scrie-mi în comentarii!

Îți ofer 160 lei pentru cazarea de vacanță!

Fă-ți cont pe Airbnb printr-un click pe imaginea de mai jos și primești 160 lei în credit de călătorie pentru prima ta rezervare:

Facebook Comments

Distribuie să se îndrăgostească și alții:

3 Replies to “Castelul de Lut din Valea Zânelor: basme și fantasme”

  1. […] Citește și: Castelul de Lut din Valea Zânelor: basme și fantasme […]

  2. […] Citește și: Castelul de Lut din Valea Zânelor: basme și fantasme […]

  3. […] Citește și -> Castelul de Lut din Valea Zânelor: basme și fantasme […]

Lasă un răspuns