Catunu’ lui Victor: un weekend într-o căsuță tradițională

Vai cât am așteptat toamna să mergem la o cazare frumoasă și să ne uităm cum se schimbă frunzele. Asta am și primit la Cătunu’/Șura lui Victor, un spațiu magic în orice anotimp. Așa că ne-am făcut bagajele pentru două nopți în Bihor și pentru o experiență autentică și rustică. Citește mai departe să vezi cum a fost.

Cum ajungi la Cătunu’ lui Victor?

Am primit foarte multe complimente pentru aceste imagini cu una dintre cele mai frumoase cazari pe care le-am vizitat în România. Poți rezerva câteva zile de relaxare pe AirBnb de la Sanda și Florin). Ai ocazia să optezi pentru casa de pe deal, pe care am avut-o și noi, o oază de verde și liniște cu priveliște de poveste, un hambar mare la baza dealului sau o tiny house cu curte interioară. Toate cele trei căsuțele sunt una lângă alta, dar cu destul loc pentru intimitate și multă natură.

Acest loc mirific se găsește în localitatea Aușeu, județul Bihor, la 50 km de Oradea, 217 km din Timișoara și 108 km de Cluj. Este aproape de strada principală, dar totuși e o oază de natură formidabilă. Desigur, dacă ai timp, poți vizita și Oradea cu această ocazie, este un oraș absolut superb.

https://ro.wikipedia.org
https://ro.wikipedia.org

Cum îți petreci timpul la Cătunu’ lui Victor?

În primul rând, te relaxezi. Respiri aer curat. Te bucuri de decorațiunile rustice și antichitățile din interiorul căsuței. Faci focul în “sufragerie” într-o sobă veche super fermecătoare. Cauți rețeta perfectă de coaste pe grătarul din curte. Faci o baie în ciubărul din spatele căsuței. E atât de simplu.

Te răsfeți cu o cafea în perfectă liniște și aer curat. Pozezi elementele de decor. Dormi până târziu în dormitorul cu priveliște. Te joci cu cele trei pisicuțe de la cazare. Ce îți poți dori mai mult decât liniște și relaxare într-un astfel de cadru?

Noaptea, parcă totul se transformă. Soba face cea mai bună temperatură în interiorul casei, cu miros de lemne, iar sufrageria este absolut fascinantă cu elemente tradiționale românești, din zonă. Desigur, peretele de sticlă o transformă într-un loc de vis, aproape de natură. Pentru puțin modernism găsești și o chicinetă dotată, pentru că trebuie să și mâncăm, nu?

Dacă tot am vorbit și de dormitor, uitați-vă la această cameră absolut specială cu pat comod creat pe un cadru… rustic. Desigur, la etajul superior mai există un pat dublu în spatele scării și un alt pat dacă urci scările din mijlocul camerei, dacă dorești un weekend cu mai mulți prieteni. Acum, tot ce trebuie să faci este să te relaxezi. Priveliștea este absolut minunată, iar în sezoanele răcoroase soba de la parter încinge și dormitorul de la etaj, făcându-l și mai cozy.

Desigur, să nu uităm de ciubărul perfect pentru o bălăceală în natură pentru care există o grămadă de lemne fără cost suplimentar. Este perfect îngrijit și așteaptă oaspeți. Ciubărul este la mijlocul celor trei căsuțe și întregește experiența unui weekend de poveste în România, aproape de casă.

Tu ai rezerva un weekend aici? Ce alte cazări din România de acest gen știi?

Articole recomandate

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe