Cazanele Dunării: 6 activități de weekend

- Advertisement -

Pereții stâncoși ai Carpaților țin prizonieră Dunărea în niște căldări turbate care creează peisaje aproape exotice, în România. Cazanele Dunării cu siguranță sunt o destinație pentru care merită să străbați drumul pentru că oferă experiențe inedite, de la plimbări cu barca, la pescuit și admiratul apusului. Cazanele Dunării oferă și locuri de cazare absolut speciale, de la pensiuni rustice, la hoteluri elegante.

Fă un selfie cu Chipul lui Decebal

Acest basorelief de 55 m, sculptat în piatră, între localitățile Eșelnița și Dubova, este atracția principală a turiștilor care se minunează de cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, care a durat 10 ani să prindă această formă dată de 12 sculptori-alpiniști. Acum, turiștii vin aici să se pozele cu această figurină a trecutului României.

Vizitează Mănăstirea Mraconia

Dacă ești o persoană religioasă, nu trebuie să ratezi Mănăstirea Mraconia, pe din Cazanele Dunării, chiar în apropierea Chipului lui Decebal, fiind ridicată pe locul unui fost punct de observație și dirijare a vaselor. Este o biserică importantă de pelerinaj și poartă hramurile Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil şi Sfânta Treime.

Ce zici de o plimbare cu barca pe Dunăre?

Din mai multe puncte ale clisurii Dunării, precum de pe faleza din Orșova sau de pe Podul Decebal, poți închiria bărci pentru tururi ghidate în zonă. Ai de ales de la plimbări de 3 ore cu vapoare mari, la scurte călătorii spre placa memorială Tabula TraianaGrota Veterani, despre care se credea că ar fi fost sanctuarul lui Zalmoxe sau Peștera Ponicova, cea mai mare peșteră din defileu. Prețurile pentru o plimbare cu barca încep de la 30 de lei.

Savurează un prânz cu pește la Pensiunea Septembrie

O adevărată oază de frumusețe pe malul Dunării, Pensiunea Septembrie se găsește pe şoseaua DN 57 care leagă Orşova de Moldova Nouă și îmi amintește mereu de zilele călduroase când îmi beam cafeaua pe pontonul său cu vedere spre defileu. Poți rezerva o noapte de cazare aici sau poți doar savura un prânz cu pește delicios, cu o priveliște care sigur te va liniști.

Cazează-te un weekend la o staţiune lacustră

- Advertisement -

Complexul “Egreta” este prima staţiune lacustră din România și are 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, fiind un loc de cazare cu totul special. Dezvoltatorul proiectului a dorit să pună în valoare frumuseţea Clisurii Dunării, având în vedere că priveliştea asupra Dunării din micile căsuțe este absolut impresionantă. Un mic dejun aici sau o seară romanică cu vedere spre Dunăre poate fi exact ce ai nevoie pentru un weekend în care să te deconectezi.

Petrece o zi la piscină la una dintre cazările de la Cazanele Dunării

Pensiunea Ecaterina se află pe malul Dunării, în apropiere de Porţile de Fier şi de graniţa dintre România şi Serbia. Oferă acces gratuit la piscina exterioară, încălzită de la panouri solare. Toate unităţile de la Pensiunea Ecaterina oferă aer condiţionat, balcon cu vedere la Dunăre, TV cu ecran plat şi canale prin satelit și orice altceva ai mai putea avea nevoie. Aici poți închiria ski-jet, iar excursii cu o ambarcaţiune pot fi organizate la cerere.

Oferind o piscină în aer liber şi facilităţi de sporturi nautice, Pensiunea Mraconia se află în Eşelniţa, la 28 km de Băile Herculane. Toate camerele acestui loc de cazare includ aer condiţionat, TV cu ecran plat cu canale prin satelit, DVD player şi consolă de jocuri. Unele camere oferă o zonă de relaxare pentru a vă putea destinde relaxa după o zi plină. Sunt disponibile diverse activităţi, cum ar fi windsurfing, ciclism şi pescuit.

Casa Nicole, situată în localitatea Dubova, are o zonă de plajă privată, cu șezlonguri pe o platformă din lemn amplasată pe malul Dunării. Această pensiune are bucătărie comună. Fiecare cameră are zonă de relaxare, TV cu ecran plat și canale prin satelit și terasă cu vedere la munte. Casa Nicole pune la dispoziție un loc de joacă pentru copii, precum și o piscină portabilă în aer liber și facilități de grătar. Printre activitățile pe care oaspeții le pot desfășura la unitatea de cazare din Cazanele Dunării se numără pescuitul.

Situată în Dubova, Vila Golful Dunării are facilități de grătar și o zonă privată de plajă. Toate camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin satelit. Unele unităţi au zonă de relaxare. Oaspeții au la dispoziție o bucătărie comună. În zonă se pot practica diverse activități, precum pescuit, canoe și drumeții.

- Advertisement -

Situată în Dubova, pe malul Dunării, Pension Decebal este înconjurată de munţi cu vegetaţie bogată. Oferă o grădină cu o piscină pentru copii. Amenajate cu un balcon cu vedere la Dunăre, camerele de cazare au aer condiţionat, TV prin cablu, minibar, seif şi baie. Unele includ şi o zonă de relaxare. Decebal are un bar şi un restaurant, care asigură specialităţi din peşte proaspăt. Mesele pot fi savurate şi pe terasa însorită. În plus, oaspeţii au la dispoziţie facilităţi de grătar.

Tu cum ți-ai petrecut timpul la Dunăre?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe