Cazări absolut inedite din România pentru un weekend special

- Advertisement -

Pentru că în ultima perioadă am avut șansa să ne petrecem vacanțele mai mult în România, ni se pare ca au apus vremurile pensiunilor clasice, iar turiștii au tot mai multe pretenții să aleagă o cazare în România cu ceva în plus. Cu ceva autentic și special. Cred că acum alegem cazări cu proprietari care au investit timp să se gândească la un concept, la ceva unic, personalizat și prin care să ofere o experiență în sine. Mai jos ai câteva locuri de cazare care sunt aproape destinații turistice, de la glamping și căsuță în copac, la hambar și casă pe roți.

Tiny House on Wheels – Mărginimea Sibiului

Vino aici doar dacă dorești o escapadă în natură și îți plac produsele naturale, dacă respecți și iubești natura cu sunetele, miresmele și culorile ei, plus câteva gângănii. Rezervă-ți o noapte aici dacă ai nevoie de relaxare și dacă ești genul de om care apreciază detaliile. Pentru noi experiența acesta a însemnat dormit cu vedere la un infinit de stele, băut cafea în hamac, ascultat talăngile văcuțelor din confortul verandei și admirat arta de pe pereți și din cer.

La Tiny House on Wheels ne-a atras faptul că este un loc izolat, în mijlocul unei livezi, cu inspirație din natură. Are verandă, o bucătărie dotată cu orice ai avea nevoie, toaletă cu compost, frigider, acest spațiu minunat de citit cu geam rotund și un pat foarte mare și comod la etaj. Toul este făcut pentru a minimiza spațiul și ne-am simțit foarte foarte comod.

Transylvania Log Cabins – Peșteana, Hațeg

Nucul bătrân care adăpostește căsuța din copac romantică își face apariția încă de la intrare, spre interiorul călduros, comod și artistic al micii cabane. Patul mare în care te afunzi și terasa la înălțime cu vedere spre orizont sunt câteva dintre elementele care adaugă farmec acestui spațiu de poveste din România. Noi am ales să ne bucurăm de o experiență de gătit în aer liber, iar pe seară am deschis un vin aromat la lumina difuză a focului și ne-am încercat norocul cu niște s’mores.

https://ro.wikipedia.org

Puteți găsi și o căsuță în copac la Peșteana Log Cabins care este cu adevărat de vis. Gazdele s-au gândit la toate detaliile și parcă este ceva fermecător legat de un weekend… într-un copac. Aerul e curat, ești la înălțime, te poți relaxa pe terasă, iar toamna casuța este și mai fermecătoare. Căsuța este pentru 2 persoane + un copil și este dotată cu strictul necesar, plus un pic de farmec.

Casa faină – Breb, Maramureș

- Advertisement -

Acest loc este dacă vrei să experimentezi într-un weekend viața simplă a bunicilor din Maramureș. Casa din Vale are un set de căsuțe super autentice cu un farmec aparte. Casa Faină are peste 80 de ani și a fost restaurată și transformată în cea mai fermecătoare cazare tradițională din România. Este în vârf de deal, în mijlocul naturii, într-o liniște perfectă și are niște elemente tradiționale care te teleportează în casa bunicii din trecut.

Satul Breb în care se află căsuța este efectiv raiul de pământ, iar de la strada principală, am trecut printr-o poartă maramureșeană direct în paradisul tradițional cu căsuțe vechi, frumos decorate și un drum pitoresc. Când vezi o cărare așa îngustă și atât de multă natură, știi că te așteaptă un loc de poveste.

https://ro.wikipedia.org

Glamping Dragonfly Gardens – Brașov

Glamping-ul Dragonfly Gardens se află în inima frumosului Brașov, deci ușor accesibil și totuși te simți în mijlocul naturii. Este într-o oază de verdeață, cu niște gazde primitoare. Are priveliște la grădină, Wifi, parcare gratuită, mese și scaune, decorațiuni, terasă, mic dejun inclus în prețul de 225 lei/ noapte. Baia și bucătăria sunt comune – sunt extrem de curate, frumoase și dotate cu orice ai nevoie.

O noapte aici este absolut uimitoare. Este liniște, corturile sunt imaculate și ai o încălzitoare electrică în fiecare cort pentru când vine frigul nopții. Este un loc perfect romantic sau de vizitat cu copiii peste weekend.

Cătunu’ lui Victor – jud. Bihor

Acest loc mirific se găsește în localitatea Aușeu, județul Bihor, la 50 km de Oradea, 217 km din Timișoara și 108 km de Cluj. Este aproape de strada principală, dar totuși e o oază de natură formidabilă. În primul rând, aici poți să te relaxezi. Respiri aer curat. Te bucuri de decorațiunile rustice și antichitățile din interiorul căsuței. Faci focul în “sufragerie” într-o sobă veche super fermecătoare. Cauți rețeta perfectă de coaste pe grătarul din curte. Faci o baie în ciubărul din spatele căsuței.

- Advertisement -

Noaptea, parcă totul se transformă. Soba face cea mai bună temperatură în interiorul casei, cu miros de lemne, iar camera principală este absolut fascinantă cu elemente tradiționale românești, din zonă. Desigur, peretele de sticlă o transformă într-un loc de vis, aproape de natură. Uitați-vă la această cameră absolut specială cu pat comod creat pe un cadru… rustic. Priveliștea este absolut minunată, iar în sezoanele răcoroase soba de la parter încinge și dormitorul de la etaj, făcându-l și mai cozy.

Tu pe care dintre aceste cazări le-ai alege sau ce alte locuri minunate din România ne-ai recomanda?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe