Cazări din România: am fost și mi-au plăcut

- Advertisement -

Dacă ești călător pasionat, sigur ți-e dor să-ți îndeși hainele preferate în bagaj, să te înghesui în avion, să-ți răcorești degetele de la picioare cu apa oceanului sau să comanzi la restaurant ceva dish de care n-ai mai auzit. 2020 nu va fi anul călătoriilor, daaar după ce perioada de carantină/ pericol Covid-19 se va termina, recomand să ne uităm înspre destinațiile și atracțiile turistice din România, doar vedeți ce important este să promovăm valorile locale. Cu acest scop, am făcut o listă de cazări unde eu am fost și poate vă inspiră și pe voi la o vacanță așa mai românească.

Peșteana – Transylvania Loft Treehouse

Ce ziceți de o noapte/două într-o căsuță în copac? Pentru a da frâu fanteziilor de când erai copil de a petrece timp într-un copac și cu un plus de confort și creativitate pentru adultul care are nevoie de relaxare, îți poți îndeplini acest vis, chiar în Hațeg, România, într-o căsuță în copac. Căsuța are tot ce ai putea avea nevoie, de la apă caldă și căldură, la grill afară și hamace. Nucul bătrân care adăpostește căsuța din copac romantică își face apariția încă de la intrare, spre interiorul romantic, comod și artistic al micii cabane. Patul mare în care te afunzi și terasa la înălțime cu vedere spre orizont sunt câteva dintre elementele care adaugă farmec acestui spațiu de poveste din România.

Rimetea –  Kiraly Vendeghaz

Într-un weekend răcoros am petrecut câteva zile de poveste la superba pensiune Kiraly Vendeghaz. Atunci când intri în cameră ai impresia că geamurile sunt tablouri și te cuprinde o liniște de nedescris. Priveliștea de pe terasa orientată spre stânci este absolut incredibilă și știi că vei avea un weekend relaxant. Camerele sunt rustic-elegante, iar restaurantul ține pasul cu peisajul. În acest loc de cazare noi am plătit 300 lei/ persoana în cameră dublă și am avut inclus mic dejun și cină. Gustul cu iz unguresc și ingredientele naturale, de la sat, fac orice masă la Kiraly Vendeghaz un festin românesc cu gust care îți amintește de copilărie.

https://ro.wikipedia.org

Văliug – Gasthaus Grindeshti

Dacă vrei să vizitezi relaxanta stațiune Văliug, noi îți recomandăm Gasthaus Grindeshti, un han extra cozy, cu iz care jonglează între tradițional și modern, plus elemente unicate care-ți arată că merită să fii atent la detalii. Pensiunea din România are o curte mare, un lac de acumulare în spatele curții – pe malul căruia poți să te relaxezi – și zonă de wellness cu piscină interioară și saună. Da, ai citit bine, poți face o baie grozavă în apă numai bună, în mijlocul paradisului.

https://ro.wikipedia.org
https://ro.wikipedia.org/

Oradea – Aparhotel Atlantic

Cumva am găsit cea mai cool cazare din Oradea – Aparhotel Atlantic. Este un hotel de apartamente cu un vibe și design absolut superb. Au camere mari cu baie și jacuzzi, bar dotat și colț de relaxare. Patul este gigantic, super comod și TV-ul este perfect pentru o seară liniștită. Jacuzzi-ul adaugă ceva special în această atmosferă romantică și relaxantă. Mai mult, la parterul cazării este un liquor store cu băuturi premium, de luat în cadă.

https://ro.wikipedia.org

Transfăgărășan –  Cabana Capra

- Advertisement -

În traseul nostru pe cel mai frumos drum din România, n-am ajuns întocmai la Lacul Capra, dar ne-am mulțumit să vedem Cascada Capra de la balconul pensiunii unde am fost cazați. Mic dejunul a fost delicios și priveliștea minunată de la Cabana Capra, cazarea perfectă din România la munte, unde am dormit ca niște adevărați oameni ai munților. Locația este perfectă, în mijlocul Transfăgărășanului, și traseele din zonă sunt multe și de o frumusețe deosebită.

Aerial Photo of Green Scenery and Winding Road
Photo by Dariusz Grosa on Pexels

Brașov – Sforii Residence

La vizita în Broșov, am ales ca și cazare un apartament cochet chiar pe Strada Sforii, deci am avut ocazia să vedem turiștii care se minunau de farmecul micii alei. Apartamentul a fost frumos, bine dotat, foarte central și ideal pentru un city break în Brașov.

https://ro.wikipedia.org

Moeciu – Casa cu doi brazi

Vacanța de iarnă ne-am petrecut-o în România la Casa cu doi brazi în Moeciu, județul Brașov, și a fost tot ce am avut nevoie, deci sigur și vara este o destinație minunată. De la camere simpatice, la spațiu mare pentru jucat board games și bucătărie bine dotată. Desigur, dacă nu vrei să gătești, vei găsi restaurante prin preajmă care fac o mămăligă cu branză, smântână și costiță. Desigur, principala atracție.

Alba – Cardinal Hotel

Vrei ceva mai elegant? Camerele hotelului Cardinal cu siguranță nu te vor dezamăgi. Situat lângă Alba Iulia, pe o locație cu istorie și cu un iz classy, hotelul este absolut superb, înconjurat de iarbă verde. Camerele sunt clasice, elegante, iar mâncarea a fost absolut delicioasă. Pe acest domeniu se găsește și o sală de nunți, terasă și, preferatul meu, leagănul. Chiar dacă am poposit aici puțin timp, ne-am bucurat de răsfăț și ospitalitate.

Recomandă în comentarii și alte cazări din România perfecte pentru o mini vacanță românească.

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe