Desenzano del Garda: frumuseți de la marginea lacului

- Advertisement -

Desenzano del Garda: frumuseți de la marginea lacului și a Alpilor

Garda este cel mai mare lac din Italia și oferă peisaje de vis. La Desenato am ajuns în plimbările mele prin Italia, într-o după-amiază în care această stațiune liniștită era tot ce aveam nevoie. Poți ajunge aici cu trenurile Trenitalia și vei descoperi acest orășel la malul lacului care are un farmec aparte.

Străzile în suișuri și coborâșuri te duc spre acest lac minunat alpin al Italiei, pe care călătorii îl aleg pentru o vacanță relaxantă. Ești invitat să te plimbi pe faleza lacului albastru și să ajungi la plaja unde te poți bucura de soare așa cum se cuvine. Este o plajă mică, plină de șezlonguri, cu turiști de toate vârstele, care stau sub umbrelele soarelui torid și admiră Alpii din depărtare.

Peisaje din care poți face vederi

Dacă mergi în sus pe străzile cochete ale stațiunii vei da de piețele Piazza Malvezzi și Piazza Matteotti, pline cu terase, baruri și restaurante, care te ademenesc cu mâncăruri italienești și băuturi reci. Spre seară acestea se umplu cu turiștii în căutare de distracție. Și portul vechi este deosebit de fermecător pentru a petrece câteva momente de relaxare.

Dacă dorești o priveliște de ansamblu asupra stațiunii, îți recomand să urci la Castello di Desenzano. Drumul spre castel te va duce pe niște scări și străduțe înguste, prin curțile localnicilor și parcă simți deja că în vârf vei descoperi ceva minunat. Panorama spre lac, Alpi și acoperișurile vilelor italiene, văzute de sus, merită o vizită la castel.

Pe tine ce te-a fermecat în vacanța te în Desenzano del Garda?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe