Top
frankfurt

Frankfurt-ul este cunoscut pentru contrastul său dintre zgârie norii din cartierele futuriste și clădirile vechi, cu multă istorie în spate. Frankfurt are al optulea cel mai mare aeroport al lumii, este capitala financiară a Germaniei, are 9 clădiri înalte de peste 150 de metri și cea mai înaltă clădire din Europa, Turnul Commerzbank. Dar, destul cu curiozitățile despre acest oraș, să vedem cum arată o vacanță în Frankfurt:

Cum ajungi și unde te cazezi în Frankfurt

Noi ne-am luat bilete din Timișoara spre Frankfurt cu Wizz. Din păcate, avioanele low cost nu aterizează pe principalul aeroport din Frankfurt, ci pe Frankfurt Hahn, iar de acolo te mai așteaptă un drum de o oră jumătate spre centrul orașului Frankfurt, cu shuttle bus-urile Flibco, pentru 16 euro/ călătorie. Sunt multe locuri de cazare în oraș perfecte pentru câteva zile de luat la pas orașul.

Booking.com

Ce să vizitezi în Frankfurt

Fiind un oraș cu multe clădiri înalte, evident că prima dată trebuie să ajungi în vârful zgârie norilor! Vei urca 56 de etaje cu liftul pentru a ajunge pe acoperișul Main Tower de 240 m înălțime. Această clădire este asaltată de turiști pentru că este singura care are platformă de observație deschisă publicului, de unde poți admira o panoramă de 360 de grade. Prețul biletului este 7.5 euro. Rezervă-ți câteva minute pentru a admira panorama acestui oraș industrial.

Mai departe recomand zona podurilor. Râul Main străbate orașul și poate fi traversat pe o multitudine de poduri fermecătoare. Cel mai cunoscut este Podul de Fier, sau Eiserner Steg, situat chiar lângă centrul orașului. Îl recunoști după faptul că este “decorat” cu foarte multe lacăte colorate. Panorama de aici este minunată și puțin mai… romantică.

Desigur, într-o zi frumoasă te poți plimba de-a lungul râului pentru a admira peisaje pitorești și pentru a saluta rățuștele. Vei avea ocazia să treci pe lângă una dintre cele mai frumoase biserici ale orașului, Dreikönigskirche (Three Kings’ Church). Este o biserică gotică, protestantă, iar interiorul său merită vizitat.

Desigur, nu ai cum să ratezi centrul istoric al orașului, piațeta Römerberg. Piața este înconjurată de clădiri medievale, care par din turtă dulce și dau un farmec deosebit acestui spațiu plin de istorie, perfect pentru organizarea de târguri de Crăciun, festivaluri medievale și evenimente locale. Căsuțele au modele germanice minunate, arhitectura lor conferind un farmec deosebit centrului vechi al orașului.

Citește și: Gent: cel mai pitoresc oraș al Belgiei

Un alt loc pe care turiștii îl iau cu asalt într-o vacanță în Frankfurt este Palmengarten, o superbă și gigantică grădină botanică. Este un loc mirific, cu sere spectaculoase, care găzduiesc specii exotice de plante, lacuri cu lebede și rațe, cărări de poveste, copaci interesanți și o vegetație absolut impresionantă. Totul este perfect întreținut și amenajat impecabil pentru o experiență minunată.

De la palmieri uriași, ascunzișuri din frunze și poteci secrete, la colecții de flori, aranjamente, statui și pontoane, această grădină botanică îți va face vacanța mai frumoasă. Desigur, sera cu cactuși va fi întotdeauna preferata mea, la fel și zona cu copaci înfloriți în mijlocul iernii, lacul uriaș acoperit cu frunze și calea ferată.

Ai ocazia să descoperi atât de multe alte colțuri fermecătoare ale orașului Frankfurt, începând de la cartierul financiar, și până la cartierele mai vechi ale orașului, cu turnuri medievale și clădiri istorice bine păstrate. Noi am vrut neapărat să ne amuzăm și de intrarea de metrou din Frankfurt care arată ca și cum este distrusă și adâncită în pământ. Explorare plăcută!

Care este locul tău preferat din Frankfurt?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment