Gent: cel mai pitoresc oraș al Belgiei

- Advertisement -

Gent (Ghent) este adevărata bijuterie a Belgiei. Deși orașul Bruges este mult mai promovat și a ajuns cel mai cunoscut orășel belgian datorită numărului mare de turiști, după părerea mea, Gent este cel care merită locul întâi în topul locurilor de vizitat în această țară. Arhitectura sa, canalele și străduțele înguste transformă acest oraș într-o destinație fermecătoare. Iată ce vei descoperi într-o vacanță în Gent:

Cum ajungi în Gent

Noi ne-am cazat în Bruxelles și am făcut un day trip în Gent. Din gara centrală am luat trenul spre Oostende. Sunt multe trenuri care merg spre direcția Gent și ai ocazia să te urci în cel care vine cel mai repede. O călătorie Bruxelles – Gent costă 9.2 euro și durează aproximativ o jumătate de oră.

Tip: Biletele de tren sunt mult mai ieftine în timpul weekend-ului.

A Stylish Woman Walking the Streets of Gent in Belgium
Photo by Mihai Vlasceanu on Pexels

Ce poți face în Gent

Gent este un oraș absolut superb, cu o arhitectură pe care greu o descrii în cuvinte. În centrul istoric, nu ai cum să nu observi Biserica Sf. Nicolae, cu turlele sale ascuțite, înconjurată de străzi cu tramvaie și alte clădiri istorice de excepție, păstrând același stil arhitectural în fațadele sale gotice. În spatele său se înalță Catedrala Sf. Bavo în interiorul căreia vei găsi opere de artă de o importanță istorică uriașă.

Ai ocazia să admiri în detaliu arhitectura gotică, romanică și barocă a construcțiilor istorice în centrul orașului, care te va umple de admirație. Este un oraș cu o frumusețe deosebită și perfect pentru curioși. Poți lua o pauză într-una dintre cafenelele și restaurantele clasic belgiene și savura delicii locale.

Gray Concrete Statue Under the Blue Sky
Photo by Inga on Pexels
- Advertisement -

Desigur, o plimbare cu barca este binevenită într-o zi frumoasă. Poți alege să aluneci alene pe canalele orașului în bărci de turiști cu ghizi, care-ți vor prezenta latura istorică și politică a fațadelor clădirilor fascinante de pe mal. Fiecare construcție este acum o umbră a istoriei bogate a zonei. O călătorie durează aproximativ o oră și costă 7 – 12 euro. Vei trece și pe lângă Castelul Gravensteen (taxă 10 euro), înconjurat de apă, unde poți urca în vârf pentru o panoramă asupra orașului.

Explorează orașul pe străduțele sale și vei descoperi multe locuri fermecătoare, piețe întinse, clădiri istorice, poduri vechi, colțuri artistice, localuri cu personalitate și cofetării cu waffles. Plimbă-te pe malul canalelor, degustă mâncarea locală și, de ce nu, bucură-te de shopping. Vei descoperi baruri ascunse de ochii turiștilor cu sute de feluri de bere, restaurante cu mâncare belgiană și buticuri autentice.

Pe tine ce te-a impresionat în Gent?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe