Top
innsbruck

Tirolul este una dintre cele mai impresionante regiuni ale Europei, deci pare evident ca cel mai important oraș al său să fie absolut superb. Printre serpentinele periculoase, sătucurile medievale și vârfurile de munți cu brazi înalți, se află acest orășel pitoresc care face trecerea perfectă între urban și natură. Iată ce poți face în Innsbruck în orice sezon!

Cum ajungi la Innsbruck?

Știi că te apropii de Innsbruck când începi să te minunezi tot mai tare de peisajele de munte care fac un background spectaculos autostrăzii austriece cu tunele și viaducte de poveste. Pentru noi, Innsbruck a fost a doua oprire în traseul Hallstatt – Innsbruck – Salzburg, fiind la 3 ore și un pic de Hallstatt. Cu drumul ne-a ajutat ViaMichelin, care a calculat cât se poate de aproape de realitate kilometri totali, timp și bani de combustibil, plus taxe de drum, deci vi-l recomand și vouă în călătoriile cu mașina.

Citește și – Hallstatt: cum să te bucuri de cel mai frumos orășel de munte al Europei

drum din austria

traseu innsbruck

Unde te cazezi în Innsbruck?

Noi am ales o cazare pe un vârf de deal, puțin mai departe de centrul orașului, dar cu un peisaj minunat și anume Haus Georg, o căsuță pitorească cu balcon și vedere spre munți, unde-ți bei cafeaua dimineața cu o super panoramă. Desigur, sunt multe alte locuri de cazare în oraș, fie în partea centrală, fie peste pod, unde sunt mai mult cabane și vile elegante.

cazare innsbruckBooking.com

Ce vizitezi în Innsbruck?

Centrul istoric trebuie neapărat să fie punctul de plecare. Aici Acoperișul de Aur îți va reflecta toată lumea din jur și te va provoca să dai la o partea asiaticii pentru a face o poză artistică cu acest simbol istoric. Fiecare clădire este puternic decorată precum niște căsuțe de turtă dulce și merită să te oprești la toate fațadele pentru a te minuna de detaliile lăsate de trecut. Ba chiar unele clădiri datează din Evul Mediu, iar acum sunt ocupate cu cafenele chic și magazine cu șnaps, pe care îl super recomand ca și suvenir.

cazare innsbruck

innsbruck

innsbruck

innsbruck

innsbruck

Aerul miroase a măr și scorțișoară, și nu e de mirare căci Innsbruck-ul este specializat în apfelstrudel, acest deliciu dulce cu foi crocante, măr delicios și condimente puternice, pe care îl găsești la toate cafenelele care se respectă. Noi am ales să-l degustăm la cea mai veche patiserie de ștrudel – Strudel Cafe Kroll, puțin mai la dreapta de casa cu acoperișul auriu. Un alt desert special aici sunt găluștele cu caise, un deliciu culinar găsit la Altstadtbeisl.

innsbruck

apfel strudel

innsbruck mancare

pane austria

innsbruck city break

innsbruck city break

innsbruck city break

innsbruck city break

O plimbare mai lungă te scoate dintre clădirile vechi din centru, spre podul de pe râul Inn, unde peisajul este impresionant, cu căsuțe colorate pe malul opus și un fundal de munți, toate acoperite de nori dramatici. Și cu pletele în vântul de munte, ce poți cere mai mult?

innsbruck vara

innsbruck vara

innsbruck vara

innsbruck vacanta

Tu ce ai vrea să vizitezi în Innsbruck? Dacă ai fost aici, ce ți-a plăcut în oraș?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment