Top

Fiind un mare fan al Italiei, în city break-ul meu la Milano am ales să vizitez unul dintre cele mai frumoase colțuri de paradis ale acestei țări, și anume Lacul Como. Chiar dacă temperaturile abia, abia au depășit zero grade, soarele și peisajele rupte din vederile de vacanță au meritat o vizită în acest loc pe care cu greu am reușit să-l descriu în cuvinte. Trebuie să vii aici pentru a simți cu adevărat atmosfera unei vacanțe la Lacul Como.

Varenna

Varenna poate fi descris ca un orășel în care s-au născut poveștile. Verde și strălucitor chiar și în luna ianuarie, înecat în soare și copleșit de Alpii Italiei, Varenna este stațiunea la malul Lacului Como pe care îți recomand s-o vizitezi prima dată. Poți ajunge la Varenna cu trenul din Milano, care face aproximativ o oră. Este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am admirat în Italia şi vara cu siguranţă este un loc şi mai fermecător. Nu uita să-ți salvezi o hartă a Lacului Como.

Citește și-> Milano: ce să faci într-o zi în capitala modei

Când ajungi aici, îți recomand să urmezi cărarea de la malul lacului, unde ai ocazia să dezgropi cuferele misterioase ale Alpilor. Vei descoperi o faleză înaltă și îngustă, presărată cu arcade, flori, statui, mici plaje și golfuri, care sunt completate perfect doar de terase fermecătoare și pensiunile colorate. Peisajele, fie că te uiți spre lac și Alpi, sau spre casele vesele de pe dealuri, te lasă fără răsuflare. Există mici cărări cu scări care par să fie parte dintr-o hartă cu comori. Nu ezita să vizitezi grădinile absolut fascinante ale Villa Monastero și cafenelele de la malul lacului.

Bellagio

Noi am ajuns la Bellagio cu feribotul direct din Varenna. Aflat în vârful micii peninsule, stațiunea este absolut magică. Te invit să explorezi Bellagio printre străduțele sale care par a fi descrise de Frații Grimm. Una dintre străzile ascunse, în mod special, este cel mai pozat loc de la Lacul Como, datorită armoniei prin care este construită și decorată. Am petrecut o după amiază liniștită în Bellagio și am vânat după cea mai pitorească pizzerie pe care am găsit-o, unde să degustăm pizza clasic italienească și o cafea ca la mama ei acasă.

Citește și-> Veneția: orașul lagunar de o frumusețe unică

Como

Călătoria cu feribotul de la Bellagio la Como a fost liniștitoare și foarte plăcută, având în vedere că am avut ocazia să admirăm multe așezări pitorești de-a lungul lacului de munte. Orașul Como este puțin diferit față de restul stațiunilor, și aici zumzăie o multitudine de turiști pasionați de frumos.

Cel mai fascinant loc pe care l-am putut găsi în Como a fost funicularul Como-Brunate. O călătorie cu funicularul costă 5,5 euro și, timp de 10 minute, urci spre orașul Brunate, în timp ce admiri de sus incredibilul port. Din vârf, ai o vedere panoramică de excepție asupra lacului și orașului Como, care-ți conferă o liniște sufletească de neîntrecut.

Mai departe îți recomand să vizitezi Cattedrale di Como, una dintre cele mai frumoase clădiri religioase pe care am văzut-o și să vizitezi magazinele sau să guști o cafea la terasele de pe străduțele înguste, pline de miresme, culori și turiști fericiți.

Dacă dorești să petreci câteva nopți la Lacul Como, recomand chiar orașul Como pentru varietatea sa de locuri de cazare.Booking.com

Spune-mi despre experiența ta la Lacul Como sau ce ți-ar plăcea să vizitezi aici!

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment