Londra: ghidul meu cu cele mai cool 14+ obiective turistice

- Advertisement -

Londra a fost întotdeauna foarte sus în bucket list-ul de călătorii, fiind mereu pasionată de tot ce înseamnă cultura engleză. Despre Londra aș putea vorbi la nesfârșit, dar cred că este mai util să vă spun care au fost locurile care pe mine m-au impresionat și ce vă recomand să faceți într-o vizită în acest oraș minunat.

London Eye – capsulele din orizontul Londrei

În mod evident, London Eye este unul dintre cele mai reprezentative atracții turistice ale Londrei și nu aveam de gând să ratez faimoasa panoramă din capsulele de sticlă înălțate deasupra capitalei. Pentru că am venit pregătită în vacanță, am rezervat de acasă un pachet care include intrarea la London Eye plus Madame Tussauds la £40. Coada a fost mare, dar într-un timp mult mai scurt decât am fi crezut noi, am intrat în capsulele London Eye și am urcat ușor spre vârf. Vederea panoramică, deși gri, este cu adevărat impresionantă.

Photo of Luminous Ferris Wheel in Modern City District on River Bank at Night
Photo by Alex Chistol on Pexels

Tower Bridge și Millennium Bridge

Tower Bridge este unul dintre simbolurile Londrei și pare ireal să îl vezi în fața ta după ce l-ai admirat în majoritatea pozelor cu Londra. Pe ploaie, pe soare, noaptea sau ziua, Tower Bridge arată magic, cu nuanțele sale de albastru și luminile puternice. L-am traversat de câteva ori doar pentru a fi sigură că îmi rămâne întipărit în minte. Aici poți rezerva un loc să mergi pe podeaua de sticlă de deasupra podului și ai ocazia să te bucuri de o priveliște asupra Tamisei.

Millennium Bridge este un pod mai modest față de bogat decoratul Tower Bridge și are un aer mai modern, mai ales că duce spre Tate Modern. În fața galeriei este un spațiu deschis unde prinzi foarte des cântăreți care susțin live cover-uri ale unor melodii populare în cel mai frumos mod, care-ți face piele de găină.

Tate Modern

Londra are mai multe muzee, precum British MuseumNational GalleryScience MuseumNational History Museum, însă preferatul meu a fost cu siguranță Tate Modern. Galeria de artă modernă se află în clădirea Bankside Power Station, expune colecții de artă din 1900 și până în prezent și este un loc fascinant de explorat.

Tower of London

- Advertisement -

Tower of London este un castel cu o istorie extrem de bogată pe malul Tamisei și reprezintă unul dintre cele mai frumoase locuri pe care am avut ocazia să le admir. Vizitându-l toamna, curtea interioară a castelului a avut un farmec aparte. Copacii erau aurii și își lăsau frunzele în iarba proaspăt tăiată, mirosea a cidru, era un aer răcoros și pe străduțe se plimbau clase de elevi și profesori care păreau că vin de la Hogwarts. Din când în când începeau mici piese de teatru pe cărările spre clădirile în cadrul cărora puteai să înveți despre istoria Marii Britanii. Biletul de intrare costă £25.00 dacă îl cumperi direct de la castel.

Photo of Tower of London on Riverside
Photo by Nicolas on Pexels

Greenwich

Cum să ajungi în Londra și să nu vizitezi meridianul zero? Surpriza mea fost întreg complexul Greenwich, care este absolut fermecător. După o călătorie cu vaporașul pe Tamisa, am ajuns la acest district pe malul râului, care pare din altă poveste. Cartierul arată ca un orășel în orășel cu muzee maritime, căsuțe cochete și un parc uriaș, care te conduce spre observator și meridianul zero, ce desparte est de vest.

Buckingham Palace

Una dintre principalele activități care se găsesc pe lista de dorințe a călătorilor pasionați este schimbul de gardă la Palatul Buckingham. Este o ceremonie cu mult fast, multă lume și merită să o urmărești o dată în viață. Ceremonia de schimbare a gărzii are loc o dată la două zile, la ora 11:30. Poți verifica programul aici.

Ai ocazia, împreună cu mii de turiști, să urmărești garda reginei, îmbracată în uniforma specific engleză, care face un spectacol regal în fața porții palatului. Fanfara cântă, gărzile mărșăluiesc din toate direcțiile, pe cai sau în formațiile specifice, și simți cu adevărat că ești în Londra.

Unrecognizable Queen guards marching on square near palace against cloudy sky on sunny day in UK
Photo by Shann on Pexels

Madame Tussauds

Muzeul figurinelor de ceară Madame Tussauds este un obiectiv turistic absolut special în Londra. Aici te poți întâlni cu vedetele tale preferate… sub formă de ceară. Acest muzeu este o experiență specială în sine pentru că figurinele arată extrem de real și sunt împărțite pe categorii precum filme, muzică, sport, știință și personalități din istoria Angliei. Poți face poze cu vedetele tale preferate și ai ocazia să te “plimbi” prin poveștile Londrei și să urmărești un film 7D.

St. Paul’s Cathedral

- Advertisement -

Catedrala Sfântului Paul este una dintre cele mai frumoase clădiri din Londra, unde au avut loc cele mai importante evenimente religioase ale Marii Britanii. Este principala clădire religioasă a Londrei. Ai ocazia să vezi interiorul catedralei sau o poți admira de afară, de pe una dintre băncile din curte. Să îți spun un secret, ies niște poze minunate cu catedrala dacă mergi până la ultimul etaj al mall-ului din apropiere.

Palace of Westminster și Big Ben

Palatul Parlamentului din Londra este o clădire măreață, simbol al orașului și centrul politic al Marii Britanii, aici aflându-se cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii. Palatul este flancat cu două turnuri înalte, Victoria Tower și celebrul turn cu ceas Big Ben. Toți turiștii se înghesuie să facă poze cu mărețul turn deja foarte faimos. Poți vizita interiorul parlamentului cu un tur ghidat.

Big Ben Low-angle Photography
Photo by Amar Saleem on Pexels

Piccadilly Circus + Trafalgar Square

Piccadilly Circus este o piață la intersecția străzilor Regent și Piccadilly, care se află foarte aproape de zonele de shopping ale Londrei. Acest sens giratoriu gigantic este marcat de statuia lui Eros, zeul iubirii, și multe panouri stradale. Este foarte aglomerat și incredibil de palpitant, fiind zona de întâlnire a multor londonezi.

Trafalgar Square este o piață centrală a Londrei și este folosită pentru a celebra diversele sărbători ale orașului. În fața ei se află National Gallery și în mijlocul pieței se găsește Coloana lui Nelson. Este un loc perfect de relaxare, unde poți observa viața din acest oraș.

St. James Park

Londra are multe parcuri mari, unde lumea se oprește la un picnic sau să hrănească veverițele. Pentru mine, cel mai încântător a fost St. James Park. Se află în partea centrală a orașului, în apropiere este Palatul Buckingham. Lacul de la marginea parcului este populat cu rațe, gâște și lebede de toate felurile, care primesc mâncare de la turiștii curioși. Este un spațiu verde plin de viață și perfect pentru relaxare. De asemenea, malul râului este ideal pentru plimbări.

Oxford Street

Pentru pasionații de shopping, Oxford Street este un fel de rai pe pământ. Aici găsești străzi largi, pline ochi cu shopaholice, care vizitează toate magazinele de designer cu vitrine care atrag privirile turiștilor. De la centre comerciale, la magazine scumpe și restaurante, aici găsești tot ce vrei. În apropiere, ai ocazia să intri chiar și în Harrods, centrul comercial faimos pentru marfa sa upscale.

Mâncarea & pub-urile

Fries
Photo by Suzy Hazelwood on Pexels

Când vine ora mesei, ai multe opțiuni de delicii în Londra. Principala atracție se pare că sunt food market-urile care se umplu de corporatiști la prânz. Aici găsești mâncăruri de toate felurile, la prețuri bune. Îți poți lua mâncărurile tradiționale la pachet și savura într-unul dintre pub-urile din apropiere, la o bere rece. O porție delicioasă de fish and chips am avut ocazia să mănânc în localul de lângă London Eye, iar pub-urile sunt alegerea perfectă pentru un burger suculent. Eu am ales să savurez dish-urile delicioase ale chef-ilor mei preferați, în restaurantele lor, Gordon Ramsay și Jamie Oliver.

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe