Marrakech: 10+ obiective turistice pentru a descoperi esența orașului

- Advertisement -

Ești pregătit ca simțurile să-ți fie date peste cap? Atunci ești gata pentru o vacanță în Marrakesh, unde fiecare colțișor este plin de energie, culoare, artă veche și atmosferă autentică. Descoperă poarta spre cultura africană în acest oraș caleidoscopic cu mozaicuri colorate, sculpturi în lemn și grădini luxuriante în palate și riad-uri splendide, care-ți încearcă imaginația. Mai jos ai câteva atracții turistice cu adevărat diferite!

Souks-urile din Medina

Souks-urile sunt labirinturile din medina care adună un amalgam de mirosuri, culori, sunete și texturi. Inevitabil te vei pierde, dar astfel vei descoperi cel mai bine cultura locului. Aici vei găsi lămpi marocane, condimente, pielărie, parfumuri, vopsele, încălțăminte, decorațiuni, haine, covoare, fructe uscate și multe alte obiecte tradiționale.

Tip: Nu uita să negociezi fiecare investiție.

Woman Inside El Badii Palace
Photo by Taryn Elliott on Pexels

Nu ezita să te oprești la suveniruri, la un pahar de suc de rodie, la fructele de cactuși și la vânzătorii cu mirodenii sau ceai. Desigur, comercianții sunt foarte agasanți și cea mai bună variantă, dacă nu ești interesat, este să îi ignori. Noi am observat că merge și varianta să încerci să-i pozezi pentru că localnicii fug de pozele turiștilor ca de carnea de porc.

Aerial View of the Colorful Leather Tanneries of Fez, Morocco
Photo by Andre Manuel on Pexels
Tetouani Handmade Leather Bags
Photo by Hicham Anazom on Pexels

Tip: Din păcate una dintre clădirile simbol ale orașului,  Medersa Ben Youssef, este închisă pentru renovare până în 2020. 

Djemaa El Fna

- Advertisement -

Dacă urmezi labirintul bazarului, cu siguranță la un moment dat vei ajunge în cea mai mare piață din Marrakech. Djemaa El Fna este un loc cum nu ți-ai putea închipui. Este plin de localnici care încearcă să-ți vândă fructe uscate, suveniruri de metal, poze cu animale exotice, condimente, sucuri naturale, modele cu henna și mâncare locală. Este un loc vibrant cu povestitori, muzicieni, dansatori și oameni cu șerpi. Pentru a scăpa un pic de acest tablou obositor pe alocuri, poți urca în multitudinea de terase și restaurante la înălțime, de unde ai ocazia să vezi orizontul roșu al orașului și să bei un ceai bun de mentă.

Tip: Această piață este foarte diferită ziua și noaptea.

person wearing gray robe holding stick during daytime
Photo by elCarito on Unsplash
food served on table
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Koutoubia Mosque

Traversând piața, vei vedea în zare landmark-ul Marrakech-ului, această moschee cu un minaret de 77 m, care taie peisajul din orice direcție privești. Este un exemplu clasic de arhitectură marocană și a fost finalizată în 1199. Koutoubia  este cea mai mare moschee din oraș și cea mai înaltă clădire. Îți recomandăm să te relaxezi în parcul cu fântâni din spatele moscheei.

Tip: Moscheele din Maroc pot fi vizitate doar de musulmani, paznicii fiind foarte stricți cu privire la această regulă. 

Bahia Palace

Acest palat construit în secolul XIX a aparținut unui sfetnic politic al sultanului. Palatul Bahia este îmbogățit cu gresie și faianță colorată, grădini interioare, coloane sculptate și tavane pictate. Camerele sunt niște saloane opulente, iar atracția principală este curtea din marmură. Plantele exotice dau un aer elegant acestui loc cu multă istorie unde fiecare toc de ușă, podea și perete este decorat cu modele create manual.

- Advertisement -

Tip: Intrarea costă 70 de dirhami la majoritatea obiectivelor turistice din oraș.

Badi Palace

Aceste ruinele ale unui palat grandios din trecut constituie unul dintre cele mai fascinante peisaje din Maroc. Palatul sultanului Al-Mansour a fost construit cu pavilioane, piscine care reflectă cerul, terase, grădini cu măslini și fântâni cu mozaic. În prezent, au mai rămas doar rămășițe ale pereților portocalii, piscine goale, piese sparte de gresie, care, într-un fel, dau autenticitate locului. Mai mult, locuitorii palatului sunt berzele plecate de la noi, ahtiate după puțină căldură.

Tip: Cea mai frumoasă parte este terasa cu priveliște asupra orașului vechi.

Saadian Tombs

În drum spre Badi Palace vei trece pe lângă Saadian Tombs, unde sunt puse la păstrare cele 66 de morminte ale dinastiei Saadian, care au stăpânit Marrakech-ul între 1524 – 1668. Mormintele sunt apărate de ziduri înalte, chinuite de timp, care îmbracă acest loc sfânt. Vei trece printr-un mic labirint pentru a găsi mormintele și palatul, dar ceea ce vei vedea acolo, merită plimbarea prin cărările feerice.

Tip:  Nu crede localnicii care îți zic că strada pe care dorești să o iei e închisă sau care doresc să te conducă spre intrarea în palat.

Le Jardin Secret

Toate grădinile Marocului ascund povești, dar nu la fel de multe ca Le Jardin Secret, această oază de liniște într-un oraș haotic. Construit acum mai bine de 400 de ani, acest secret bine păstrat al Marrakech-ului impresionează prin verdeață, puritate și liniște, în mijlocul bazarului. Ai ocazia să cumperi bilet și pentru turnul grădinii, (30 de dirhami în plus față de cei 50 de dirhami pentru intrare) de unde vei vedea orizontul orașul.

Majorelle Gardens

Aceste grădini luxuriante de cactuși, palmieri, bambus și ferigi, plus operele de artă din interiorul grădinii, pictate în nuanța de albastru Majorelle, au fost create de pictorul francez Jacques Majorelle. După trecerea în neființă a artistului care picta viata marocană de zi cu zi, designerul Yves Saint Laurent a cumpărat parcul. Mulți turiști vin aici să viziteze locul preferat al designerului a cărei cenușă a fost împrăștiată aici după moartea sa. În Grădinile Majorelle se construiește și un muzeu despre viața creatorului de modă, pe lângă muzeul artei berbere deja existent.

Palais Namaskar

Pentru a te bucura de o zi la piscină în secetosul Marrakech, cea mai bună alegere este Palais Namaskar, o locație de lux de 5 hectare, la aproximativ 12 km și 2 tabere de cămile de oraș. Intrarea costă 600 dirhami și vei avea inclus șezlong la această piscină absolut uimitoare, prânz, băuturi și desert la paturile de la piscină. Te poți plimba prin grădinile uimitoare ale locației, pe marginea apelor și în timp ce savurezi deliciile locale

Bonus: La Mamounia Hotel

Dacă vrei o pauză de la străzile prăfuite și aglomerate, poți vedea cum cealaltă jumătate trăiește la cel mai elegant hotel al Marrakech-ului. La Mamounia poate fi vizitat și te poți bucura și tu de interiorul somptuos, de acest coridor perfect simetric și fermecător, precum și grădini exotice, piscine, spații de wellness, magazine de firmă și restaurante. Este adevărata experiență de 5 stele a Marocului.

Scrie-mi în comentarii părerile tale!

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe