Moieciu: iarna pe ulița românească

- Advertisement -

Moieciu (Moeciu) este o comună transilvăneană care parcă adună toate pastelurile magice de iarnă. Comuna este formată din satele de poveste Cheia, Drumul Carului, Măgura, Moieciu de Jos, Moieciu de Sus și Peștera. Satele s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani din punct de vedere al turismului datoriră frumuseții peisajelor și a faptului că se află foarte aproape de Brașov și Castelul Bran. Iată de poți face aici!

https://ro.wikipedia.org

Cum ajungi la Moieciu?

Comuna din Țara Bârsei nu se lasă greu de cucerit, dar traficul dinspre Bran îți va întârzia puțin instalarea la cabană. Noi am pornit din Timișoara și am trecut prin Brașov în drum spre satul de iarnă. Din Timișoara faci puțin peste 5 ore – 420 km, din București 3 ore – 200 km, Cluj – aproape 5 ore – 325 km, Iași 5 ore 20 minute – 350 km. Pe timp de zăpadă doar drumurile principale sunt curățate, dar nu cred că vei avea probleme să ajungi la cazare pentru că nu sunt pante abrupte.

https://ro.wikipedia.org

Unde te cazezi în Moieciu

Noi ne-am petrecut vacanța de iarnă în România la Casa cu doi brazi și a fost tot ce am avut nevoie. De la camere simpatice, la spațiu mare pentru jucat board games și bucătărie bine dotată. Desigur, dacă nu vrei să gătești, vei găsi restaurante prin preajmă care fac o mămăligă cu branză, smântână și costiță. Ce bine e să te uiți pe geam cum ninge, de lângă calorifer. Desigur, pentru noi a fost cazarea de Revelion la Moieciu așa că ne-am și distrat pe cinste. Pentru o iarnă de poveste recomand acest loc minunat.

Ce faci în Moieciu?

Dacă vrei să ieși din cabană, poți descoperi meleagurile rurale de prin Moieciu. Plimbările pe ulițele din sat sunt o adevărată plăcere datorită peisajelor supeeerbe și a locurile de mâncat un langoș sau de băut un vin fiert. Cabanele din această zonă sunt fermecătoare și view-ul din background e minunat. Desigur, dacă vrei o plimbare mai lungă te poți aventura în Parcul Natural Bucegi, chiar lângă Moieciu de Sus, unde potecile înzăpezite te duc prin luminișuri de poveste.

https://ro.wikipedia.org

Ce zici de acest sat minunat? Tu ți-ai petrece vacanța de iarnă aici?

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe