Top

Pe numele său complet Complexul Național Muzeal ASTRA, acest muzeu etnografic în aer liber are scopul de a crea o conexiune între vizitatori și valorile tradiționale. Lumea tradiţională a fermecătoarei Transilvanii multietnice nu a fost niciodată mai fascinantă și peisajele aici sunt absolut superbe. Uite ce poți face:

 

Cum ajungi la Muzeul ASTRA?

Pentru noi, muzeul în aer liber a fost un popas printre multe altele. Acesta se află chiar la marginea Sibiului, la 284 km de București, 274 km de Timișoara și 178 km de Cluj-Napoca. Se află în Parcul Național Dumbrava Sibiului, o oază de aer curat și liniște, mai ales după atâta timp de stat în casă. Poți parca chiar la intrarea în muzeu și intrarea costă 25 de lei.

Ce faci la Muzeul ASTRA?

Cred că ți-ar putea lua lejer o zi să te bucuri de tot ce are de oferit Muzeul ASTRA. Dacă după intrare o iei în partea dreaptă, dai de aer răcoros de pădure. Deja încep să se vadă în zare căsuțele tradiționale aduse aici din toate colțurile Transilvaniei.

Poți analiza în voie exemple de case ale intelectualilor, olarilor, aurarilor, minerilor, fierarilor, criotorilor, cizmarilor, celor care îngrijesc animalele, pielarilor și mulți alții, din toate păturile sociale. Casele sunt foarte bine îngrijite și înfrumusețate cu flori și viță-de-vie.

Citește și -> Rimetea: un weekend la sat cu o priveliște minunată

Desigur, ne-am făcut și prieteni măgăruși, oi, rațe și alte vietăți care fac parte din viața satului. Se poate vedea cu ușurință specificul fiecărei case și meserii, de la case mici din noroi și fân, cu plante pe acoperiș și camere simpliste, la case pictate, cu etaj și ogradă. Este minunat să te plimbi printre aceste obiecte istorice și să te întrebi cum trăiau țăranii în vremea aceea, ce viață simplă.

[adsense]

Minunea morilor tradiționale

În partea stângă a muzeului îți poți bucura ochii cu lacul de poveste, care este păzit de morile vechi și impunătoare. Încă poți urca până în vârful morii înainte, dar preferata mea tot e cea cu pânză, care pare inventată de Jules Verne. Aici miroase a vechi și a grâu, iar printre stuful înalt se simte așa o libertate. Recomand plimbările prin zonă pentru că sunt o mulțime de comori pe care le poți descoperi.

Ce relaxant, nu? Hai plimbă-te și tu pe aici și spune-mi în comentarii dacă ți-a plăcut!

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment