Nu vă mai băgați în față, serios

- Advertisement -

Vin sărbătorile de iarnă – acele momente magice când te calci în picioare prin mall, când te bucuri de farmecul cozilor infernale și de minunea găsirii cadoului perfect după ce ai alergat prin mall trei zile și nu mai ai răbdare. Iubesc Crăciunul dar cred că scoate tot ce e mai rău în oameni câteodată și acum iar e perioada când aglomerația și haosul se instalează în oraș.

Ceea ce mă enervează pe mine, poate mai mult decât ar trebui, este când lumea se bagă în fața ta la coadă. Nu este un fenomen care se petrece doar de Crăciun, să ne înțelegem, e un gest ca semn de proastă-creștere care se întâmplă pe tot parcursul anului și e făcut de toate categoriile de oameni. Mă rog, nu chiar toate. Se întâmplă la coadă la supermarket, în trafic, în magazine, la cinema, la farmacie, poștă, cofetărie etc. mult mai des decât ar trebui. Nu ești atent o clipă și pac, s-a băgat în fața ta câte o băbuță care crede că are dreptul să-și trimită coletul înaintea ta, câte un tip care vorbește la telefon și pur și simplu nu are timp să stea la coadă sau câte o familie care a cumpărat greutatea lor în alimente. 

E un gest atât de disperat să cauți și cel mai mic spațiu liber în coadă pentru a reuși să avansezi și să economisești vreo două minute, timp pe care oricum nu cred că oamenii de genul acesta îl va folosi făcând ceva productiv. Ar trebui să te bagi în fundul celui din față să nu ți se întâmple. Am ajuns să avem atât de puțină răbdare? Și dacă nu-i lași în față tot tu ești personajul negativ care nu are destulă bunătate în suflet să facă un bine.

Am încercat să elucidez misterul din spatele acestui gest. Oare oamenii cred că respectul nu mai este important? Oare se grăbesc atât de tare că uită de normele sociale? Oare sunt ei proști, răi sau pur și simplu nu realizează sau nu le pasă? Adică serios acum. Dacă vezi că oameni stau la coadă, ce poate să treacă prin mintea ta în acel moment să te bagi cu nesimțire în fața lor?  Data viitoare când mi se întâmplă promit că o sa iau un interviu omului în cauză.

Și ce faci când ți se întâmplă așa ceva? Dacă nu zici nimic, pici de prost și încurajezi acest comportament. Dacă zici ceva, se va holba tot magazinul la tine și persoana care s-a băgat în față se poate să nu reacționeze foarte frumos (am pățit-o). Câteva sfaturi care poate îți vor folosi în această situație:

  • analizează coada și cine e în fața ta
  • încearcă să păstrezi linia dreaptă fără forme neregulate și curbe
  • încearcă să nu te enervezi – vei face mai rău
  • ia-ți un aliat, de exemplu, întreabă persoana din spatele tău dacă l-a observat pe cel care s-a băgat în față
  • confruntă-l cât mai repede
  • fii politicos, oamenii mai greșesc
- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe