Top
oradea

Oradea este o oază de liniște și pace, fiind locul perfect pentru un city break cu de toate. Noi am poposit la Oradea pentru un weekend de relaxare și asta am și găsit. Pe lângă o plimbare prin oraș, o zi la spa, niște localuri trendy și o cazare din povești, nu mai ai ce să ceri. Iată cum ne-am petrecut noi un weekend românesc în capitala Bihorului.

Relaxarea 1: cazarea în Oradea

Din fericire, cumva am găsit cea mai cool cazare din Oradea – Aparhotel Atlantic. Este un hotel de apartamente cu un vibe și design absolut superb. Au camere mari cu baie și jacuzzi, bar dotat și colț de relaxare. Patul este gigantic, super comod și TV-ul este perfect pentru o seară liniștită. Jacuzzi-ul adaugă ceva special în această atmosferă romantică și relaxantă. Mai mult, la parterul cazării este un liquor store cu băuturi premium, de luat în cadă.

Relaxarea 2: spa-ul Nimphaea

Adevăratul motiv pentru care am venit la Oradea este să ne bucurăm de o baie și răsfăț la Aquapark Nimphaea. Parcul acvatic ocupă un spațiu uriaș și are bazine interioare exterioare cu tobogane, lumea copiilor, jacuzzi, saună, baie turcească, masaj și solar – ingredientele ideale pentru momente de chill. Biletul de intrare costă 60 lei, iar masajul, băile turcești, sauna și bronzatul pot fi plătite separat în zona de wellness.

Relaxarea 3: plimbare prin oraș

Oradea este faimoasă pentru arhitectura sa impresionantă datorită clădirilor istorice restaurate. În zona centrală, de la Palatul Vulturul Negru cu pasaj, la Primăria Oradea și la Biserica cu Lună totul arată impecabil și fermecător. Și mai multe clădiri istorice colorate vei găsi pe pietonală. Uită-te pe sus și fii atent la detalii!

Citește și-> Rimetea: un weekend la sat cu o priveliște minunată

Nimic nu se compară cu o plimbare pe jos de-a lungul Crișului Repede, unde am urmat Podul Intelectualilor, unul dintre cele mai frumoase și circulate poduri pietonale din România, spre Parcul Libertății unde ne-a colorat calea un curcubeu. Seara, ne-am răsfățat la Spoon Bar & Grill pentru un gin și lava cake – recomand cu căldură localul.

Relaxarea 4: brunch delicios

De dimineață, străzile din Oradea ne-au purtat direct spre The Dripper Coffee & Eatery, un local trendy chic unde am savurat cafea de specialitate, toast cu avocado, ou poșat plus somon și niște clătite decadente cu fructe și cremă de branză. Super prezentare și super gust. Cu siguranță vom reveni!

mancare oradea

mancare oradea

mancare oradea

mancare oradea

mancare oradea

Tu ce locuri din Oradea ne recomanzi?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment