Oravița-Anina: ia-ți bilet pentru un peisaj minunat!

https://en.wikipedia.org

Oravița-Anina: ia-ți bilet pentru un traseu minunat!

Calea ferată Oravița – Anina este considerată cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei și se bucură de peisaje impresionante, fiind presărată cu tuneluri, poduri, străpungeri în stâncă și viaducte. Traseul este mai este cunoscut și sub numele de Semmeringul Bănățean datorită asemănării cu calea ferată Semmering din Austria.

Citește și – Transalpina: Rânca și atracțiile de pe drumul din nori

Biletele pot fi achiziționate de la ghișeele stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj CFR, precum şi online, cu maxim 30 de zile înainte. Traseul este destul de aglomerat, așa că recomand să vă rezervați bilete cu locuri online – costă 13.9 lei cumpărate online. Puteți lua trenul de la gara din Oravița, cea mai veche gară din România, pe un traseu de două ore un dus, pe orarul:

  • R 9695 Oraviţa (plecare 11:15) – Anina (sosire 13:09)
  • R 9696 Anina (plecare 14:40) – Oraviţa (sosire 16:35)

Linia făcea parte din Drumul cărbunelui Anina-Oravița-Baziaş și traversează: 14 tuneluri, 10 viaducte, 89 de podețe, 49 de ziduri de sprijin, într-un peisaj care merită admirat. În Anina, aveți o pauză de aproximativ o oră jumătate, timp în care puteți savura o pizza delicioasă și ieftină, gata foarte repede, la Pizzeria The Gallery. Din păcate, în Anina, cam atât se poate face, stațiunea fiind în paragină.

Voi ați fost pe traseul Anina-Oravița?

Articole recomandate

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe