Odată cu toamna, vine sezonul hainelor groase, a mirosului de scorțișoară, a ciocolatei calde și a frunzelor uscate.
Atât de mult am căutat iarna pe uliță anul aceasta, pentru că în Timișoara nu prea se depune zăpada, așa că am mers unde știam noi că e mai frumos, în Apuseni. După vizitarea zonei, am hotărât să ne cazăm.
Într-un weekend friguros am mers și noi să admirăm peisaje de toamnă, frunze și ciuperci în inima naturii și am găsit un loc pe care merită să-l împărtășim cu voi. Am dat peste un rai de sezon la Boșorod.
Pentru că în ultima perioadă am avut șansa să ne petrecem vacanțele mai mult în România, ni se pare ca au apus vremurile pensiunilor clasice, iar turiștii au tot mai multe pretenții să aleagă o cazare în România .
Vai cât am așteptat toamna să mergem la o cazare frumoasă și să ne uităm cum se schimbă frunzele. Asta am și primit la Cătunu’/Șura lui Victor, un spațiu magic în orice anotimp. Așa că ne-am făcut bagajele pentru două zile.
Vara aceasta am făcut turul Maramureșului și am avut norocul de a găsi această bijuterie de Airbnb. Casa Faină are peste 80 de ani și a fost restaurată și transformată în cea mai fermecătoare cazare tradițională din România.
Sigur ați mai auzit de glamping de la călători pasionați de cazări inedite. Glamping-ul este un fel de camping de lux, adică dormi într-un pat comod, privești apusul de pe un ponton cu mese și scaune și te bucuri de viață.
Dacă ești căutător de istorie și legendă, cred că o vacanță magică pentru tine ar fi un tur al cetăților din Transilvania. Uite câteva sugestii de cetăți minunate pe dealuri, care cu siguranță merită să le pui pe listă. Cetatea Râșnov unde turiștii mai pot vizita în interiorul cetății și muzeul de artă feudal, în care sunt expuse arme, unelte, galerii, mobilier de epocǎ, stampe, armuri, porturi specifice secolului, diverse fotocopii ale documentelor din acea vreme.
Parcă toate bogățiile medievale s-au strâns într-un singur orășel fermecător: Sighișoara. Aici ai amalgamul complet de poteci pietruite, clădiri istorice frumos colorate, elemente medievale, terase cu câte două măsuțe afară care te îmbie la ciorbă în pâine și ferestre pline
Ce faci atunci când cauți puțină răcoare? Te urci în munți, normal! Asta am făcut și noi pentru a ne ascunde de vară și am ales ca destinație, nu orice drum și orice munte, ci Transfăgărășanul, spre lacul meu preferat, Bâlea.