Top

Polignano a Mare este un orășel care a rămas în amintirea noastră ca destinația cu cel mai frumos apus și una dintre mai impresionante plaje. Poți găsi această stațiune la jumătate de oră de mers cu trenul de Bari, în sudul Italiei. Este o stațiune clasic italienească, cu un farmec aparte. Orășelul pescăresc se află pe stâncile ascuțite de care se izbesc valurile înspumate ale Adriaticii.

Centrul vechi este precum platoul de filmare al unui film italienesc romantic. Aici se află străduțe înguste, piețe agitate și terase la care se relaxează turiștii, scări vechi, balcoane cu priveliști și clădiri vintage de poveste. Este un loc de care te cucerește fără să spună nici măcar două vorbe.

Polignano a Mare – un tablou de vacanță

Principala atracție este plaja joasă, păzită de stânci solide în stânga și în dreapta, pe care stau cocoțate casele localnicilor. Oare cum ar fi viața dacă ai sta aici? Pentru a ajunge la plajă trebuie să traversezi centrul, podul din piatră absolut impresionant și să cobori pe scări spre acest locșor minunat. Plaja are un aer special pentru că este ca o adâncitură în inima malului, protejată de stâncile mărețe.

Citește și-> Cinque Terre: poze mirifice din aceste minuni ale Italiei

O plimbare pe faleza înaltă, la malul mării, este precum o incursiune într-unul dintre cele mai frumoase vise ale tale. Imaginează-ți apa albastră cu valuri line, soarele cu lumină caldă care se pregătește să apună și balcoanele italienești, cu rufe la uscat, unde sigur ai vrea să savurezi un pahar de vin. Un peisaj pe care mintea îl va picta poate toată viața.

O altă atracție a zonei este restaurantul Grotta Palazzesese, unul dintre restaurantele lumii cu cea mai frumoasă priveliște asupra mării. Înainte de a te gândi să cinezi aici, trebuie să știi că vei plăti ori un meniu fix în jur de 100 euro de persoană, ori trei feluri de mâncare la alegere de aproximativ aceeași sumă. Ai nevoie de rezervare în prealabil și se ajunge destul de greu la acest restaurant sculptat în piatră, dar priveliștea merită. Poți opta pentru un loc de cazare în Polignano a Mare aici:Booking.com

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment