Top
rimetea

Ce poți face un weekend pentru a te deconecta de tot ce se întâmplă la job? Pleci în lume… sau măcar până în județul Alba, la Rimetea, lângă Turda și Aiud. Aici, unde oamenii sunt faini și mâncarea e tradițională, am găsit un adevărat colț de rai în mijlocul naturii. Întreaga zonă are niște peisaje de parcă ai fi călătorit 1500 de km și nu 272 km, cât am făcut noi din Timișoara. Aici te poți bucura și de locuri de cazare clasic transilvănene.

rimetea

Unde ne-am cazat în Rimetea

La sugestia călătorilor în bascheți am rezervat un weekend de poveste la superba pensiune Kiraly Vendeghaz. Atunci când intri în cameră ai impresia că geamurile sunt tablouri și te cuprinde o liniște de nedescris. Priveliștea de pe terasa orientată spre stânci este absolut incredibilă și știi că vei avea un weekend relaxant. Camerele sunt rustic-elegante, iar restaurantul ține pasul cu peisajul. În acest loc de cazare noi am plătit 300 lei/ persoana în cameră dublă și am avut inclus mic dejun și cină.

cazare alba

rimetea

Kiraly Vendeghaz

Kiraly Vendeghaz

rimetea

cazarea alba

cazare rimetea

Cum ți-ai și închipuit, mâncarea e un super deliciu. Am savurat ciorbă de văcuță și de cartofi cu afumătură, pane-uri, tocănițe, găluște cu prune, un mic dejun bogat și o țuiculiță așa cum trebuie, printre alte bunătățuri. Gustul cu iz unguresc și ingredientele naturale, de la sat, fac orice masă la Kiraly Vendeghaz un festin românesc cu gust care îți amintește de copilărie. La pensiune vei găsi și ciubăr, trendul actual al pensiunilor, la preț de 300 lei/ 4 ore și spațiu întins cu priveliște spre o stâncă uriașă.

cazarea alba

cazare rimetea

cazare rimetea

Citește și – Transalpina: Rânca și atracțiile de pe drumul din nori

cazare rimetea

cazare rimetea

Satul Rimetea din județul Alba

Depresiunea Trascăului ține bine îmbrățișat acest sat medieval renovat, cu case albe și porți pictate de mână. Localitatea Rimetea, din județul Alba, a fost distinsă cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material, fiind zonă arhitecturală și urbană protejată. O plimbare prin sat înseamnă admirarea clădirilor laice tradiționale și religioase, rămășițele câtorva mine de fier și ascultarea poveștilor localnicilor, toate învăluite într-o liniște supremă. Găsești harta satului Rimetea aici.

rimetea alba

rimetea alba

satul rimetea

satul rimetea

satul rimetea

Vizitează Cetatea Trascăului din satul Colțești

Dacă vrei o plimbare puțin mai lungă, poți urca până la ruinele Cetății Trascăului, la 5 km de satul Rimetea. Cetatea a fost construită în 1296, pe vârful abrupt al unei stânci calcaroase și este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Alba. Poți ajunge cu mașina destul de aproape de cetate sau în plimbare pe o potecă lină (nu mă înjurați) până la ruinele acestei fortificații ridicate ca refugiu împotriva cotropitorilor.

satul rimetea

satul rimetea

cetatea trascaului

cetatea trascaului

cetatea trascaului

cetatea trascaului

cetatea trascaului rimetea

cetatea trascaului rimetea

cetatea trascaului rimetea

cetatea trascaului rimetea

Urmărește și cum a petrecut Fotograful Călător un weekend la Rimetea și scrie în comentarii dacă ți-am trezit cheful să o vizitezi!

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

Comments:

post a comment