Rolul vârstei în alegerea hranei pentru pisica ta

Alegerea tipului de hrană sănătoasă pentru pisici poate fi copleșitoare, mai ales când te uiți diversitatea de mărci, formule și arome. Înainte de a alege un aliment, identifică mai întâi stadiul de viață al pisicii.

- Advertisement -

Pisicile au nevoi nutriționale diferite, în funcție de locul pe care îl ocupă în stadiul lor de creștere.

Astfel, dacă felina ta are vârsta mai mică de 1 an ar trebui să mănânce hrană pentru pisoi, 

numită de creștere sau un aliment etichetat pentru „toate etapele vieții”. 

Pisicile adulte, cu vârsta între 1-7 ani, ar trebui să mănânce hrană pentru adulți numită de întreținere, sau o dietă etichetată pentru toate etapele vieții. Pisicile de la 7-11 ani sunt considerate adulți, iar pisicile de 11 ani  sunt clasificate ca seniori. Pisicile în vârstă (peste 15 ani) pot mânca alimente de întreținere sau pentru toate etapele de viață, dar de asemenea ar putea beneficia de o dietă formulată pentru pisicile mai în vârstă.

Comanda de aici hrana uscata pentru pisici, la oferta!

- Advertisement -

Există o serie de aspecte importante de care să ții cont indiferent de vârsta pisicii tale, pe care ți le prezentăm în continuare:

1. Alege o hrană completă și echilibrată pentru pisici

Cel mai important lucru pe care îl poți face atunci când alegi hrana pentru pisici este să verifici eticheta pentru a te asigura că hrana este completă și echilibrată pentru stadiul de viață al pisicii: creștere (pisici și pisici gestante sau care alăptează), întreținere (pisici adulte) sau toate etapele de viață (orice pisică de la pisoi până la seniori).

2. Ține cont de etapa de viață a pisicii tale

Pisicile foarte mici au de obicei nevoie de o dietă mai bogată în energie, astfel încât să aibă nevoie să mănânce mai puțin volum, în timp ce pisicile mai în vârstă sunt predispuse la obezitate și, de obicei, se descurcă mai bine cu dietele cu calorii mai scăzute.

3. Nu hrăni pisoiul cu hrană pentru pisici adulte

Pisoii nu trebuie să mănânce alimente destinate pisicilor adulte. Pisicile adulte pot mânca hrană pentru pisoi atâta timp cât tolerează o densitate mai mare de calorii și nu se îngrașă nedorit, dar pisoii nu ar trebui să mănânce alimente care sunt doar pentru adulți, deoarece aceasta nu le va satisface nevoile.  Hrana pentru pisoi este mai bogată în calorii, așa că ar putea provoca o creștere nedorită în greutate.

4. Oferiți pisicuțelor diverse alimente și texturi

Pisicile dezvoltă preferințe alimentare puternice la începutul vieții. Pisicile care au fost hrănite cu o varietate de alimente au mai multe șanse să încerce ceva nou atunci când li se oferă. Este o idee bună să te asiguri că pisica ta acceptă o varietate de arome și forme de crochete, precum și diferite alimente conservate, inclusiv pate sau bucăți în sos etc.

5. Numărați caloriile

- Advertisement -

Când pisicile mănâncă prea multe calorii, riscă să devină supraponderale sau chiar obeze. E recomandabil să discuți cu medicul veterinar despre câte calorii are nevoie pisica ta.

Numărul de calorii de care are nevoie o pisică pe zi depinde de o varietate de factori, inclusiv vârsta, nivelul de activitate, dacă acestea sunt fixe sau intacte și starea sa corporală. Calculatoarele de calorii sunt disponibile online pentru a fi utilizate ca punct de plecare, dar trebuie pus accent și pe modul în care corpul pisicii tale răspunde la caloriile consumate.

6. Dieta potrivită pentru pisicile în vârstă

Pisica în vârstă ar putea beneficia de o dietă specială, așa că discutați cu medicul veterinar despre nevoile individuale ale pisicii dumneavoastră, deoarece în timpul îmbătrânirii, unele pisici sunt supraponderale, în timp ce altele sunt prea slabe, și pot exista afecțiuni de care să ții cont. (cum ar fi artrita).

Se știe de asemenea că pisicile cu boli de rinichi necesită reducerea aportului de fosfor, dar pisicile sănătoase, tinere sau bătrâne, pot dezvolta, de asemenea, leziuni renale dacă consumă o dietă prea bogată în fosfor. 

- Advertisement -

Articole recomandate

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe