Top

Aș dori să vă pot trimite mireasma de levănțică de aici, dar pot decât să vă arăt movuliul lanurilor de lavandă care sunt în sezon. Numai bine cu soarele pe cer și zumzăitul albinuțelor, ne-am afundat în lanurile de lavandă. Eu am ales să mă bucur de mirosul puternic al acestor plante în Fibiș, județul Timiș, la Lavanda de la țară.

Folosită încă din vremuri străvechi de romani și de greci, această plantă are niște super proprietăți de relaxare și se folosește în cosmetice și produse de curățenie. Lavanda reduce nivelurile de hormoni de stres din organism, având cantități mari de antioxidanți și antiinflamatori. Deci după câteva minute în lavandă… m-am simțit cel mai relaxat om.

Lavanda a început să se cultive extensiv și în România, mai ales în județul Timiș, unde te simți ca în Provence. După plimbarea în lanul de lavandă, am luat și noi niște buchețele pe care le-am pus la uscat și am făcut puțină limonadă de lavandă aromantă (cu miere, apă minerală, plus mentă) și delicioasă. Deci cât încă mai este în sezon, recomand să găsești un lan de lavandă lângă locația ta să te bucuri de această minunăție.

Tu unde te-ai lăfăit în lavandă?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment