Sibiu: orașul medieval care te cucerește

- Advertisement -
The old streers in Sibiu
Photo by Deborah Seychell on Pexels

Sibiu: orașul medieval care te cucerește

Nu este un secret faptul că Sibiu este unul dintre cele mai magice orașe ale României. Ruinele vechii cetăți încă pot fi observate în acest oraș modern, dacă explorezi străduțele pietruite și vibe-ului orașului este unul care te invită la o plimbare pe jos. Te poți bucura de o multitudine de obiective turistice în Sibiu așa că nu transforma Sibiul doar într-un popas, ci vizitează-l din scoarță în scoarță.

People Walking on Street near the Council Tower
Photo by Cojanu Alexandru on Pexels

Bucură-te și de o plimbare prin Pasajul Scărilor, înspre Piața Aurarilor, pentru a descoperi orașul vechi. Străduțele înguste au un aer medieval și arhitectura clădirilor cu siguranță oferă un fermec aparte plimbării tale, deci fii atent la detalii! Admiră arta Sibiului la Muzeul Brukenthal și la Muzeul ASTRA.

Îți recomand să te “pierzi” prin oraș pentru că ai ocazia să găsești Biserica Evanghelică, unde poți urca până în vârf pentru o panoramă de poveste. Podul Minciunilor este mereu o adevărată atracție și un obiectiv turistic în Sibiu frumos decorat. Nu rata și zidurile și turnurile de apărare ale cetății Sibiului, care se găsesc în jurul centrului vechi. Numai mie mi se pare că aceste clădiri din Sibiu se uită înapoi la noi?

Piața Mare și Piața Mică sunt principalele atracții și aici zumzăie atât turiștii, cât și localnicii, la terase și bucurându-se de weekend. Nu ezita să urci în Turnul Sfatului pentru că de la ultimul etaj ai ocazia să vezi cea mai frumoasă priveliște asupra orașului, asta dacă te țin picioarele.

Fiecare clădire din Sibiu are un stil aparte, dar totuși uniform, și s-a păstrat foarte mult din designul original. Acum, clădirile istorice sunt restaurante, cafenele, baruri și spații pentru gustări, dar care respectă foarte mult arhitectura și coloristica. Se mănâncă foarte bine și fiecare local are personalitatea sa unică.

Scrie-mi în comentarii ce te-a impresionat pe tine în Sibiu!

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision
spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe