Top
sintra

Cu un fundal de munți, aer răcoros de pădure, peisaj de poveste plin de castele și palate construite de bogătani excentrici cu inspirație mistică, Sintra este unul dintre cele mai fascinante locuri pe care le poți vizita într-o vacanță în Portugalia. Iată ce e de vizitat la Sintra și cum să le prioritizezi!

Cum ajungi la Sintra?

Pentru mine, Sintra a fost o excursie de o zi din Lisabona. Pentru a petrece câteva ore plimbându-mă prin castele și palate portugheze, am luat trenul de la gara Rossio din Lisabona și într-o oră am fost în Sintra. Prețul biletului dus-întors a fost €4.50 și poți lua orice tren merge în acea direcție, deci sigur vei prinde un tren în maxim jumătate de oră. De la gara din Sintra recomand să comanzi un Uber (au costuri foarte foarte bune) spre castelul pe care dorești să-l vezi prima dată. Parcul în care se găsesc minunățiile este foarte mare și vei pierde foarte mult timp mergând de la una la alta, mai ales dacă ai o singură zi la dispoziție.

Palatul Pena – vesel și excentric

Primul pe lista mea datorită culorilor sale vibrante și a designului romantic, Palatul Pena este chintesența culturii portugheze. Se zice că în evul mediu, pe acest deal localnicii au fost martorii apariției Fecioarei Maria. Ca rezultat, în exact același loc a fost ridicată o capelă care a rezistat cutremurelor și a trăsnetelor, de-a lungul anilor, iar apoi Regele Ferdinand a construit castelul pe care îl vedem astăzi, în jurul capelei. Prețul unui bilet complet de intrare este 14 euro și îl poți achiziționa de pe site (pentru a evita coada) sau direct de la ghișeu.

De la intrarea principală, vei urca 5 minute până ajungi la curtea castelului, iar apoi, după ce treci printr-un culoar lung, vei da de bogăția acestui castel frumos. Turul este bine organizat astfel încât străbați cu grupul o mare parte din castel, printre cele mai importante camere. Priveliștea de la palat este absolut impresionantă, iar culorile cu care sunt pictate zidurile și balcoanele geometrice te fac să te simți într-o altă lume.

Quinta da Regaleira – magie vs. istorie

Quinta da Regaleira este un palat impresionant cu un parc la fel de fascinant. Pe lângă castelul în sine, în grădina imensă vei găsi turnuri și turnulețe, lacuri ascunse, grote, peșteri adânci și construcții care te lasă mut. Fiecare clădire este exuberantă și puternic decorată, în stil renascentist și gotic. Biletul de intrare costă 8 €.

Citește și: Lisabona: 11+ lucruri de care să te bucuri în capitala Portugaliei

Principala atracție în această rezervație cu inspirație mistică este Fântâna Inițiatică, prin care poți coborî, iar jos te așteaptă un traseu printre pasaje secrete și grote, peste ape acoperite cu verdeață și scări înguste. Aceste giumbușlucuri arhitecturale și naturale au fost realizate din mintea lui Carvalho, un om de afaceri pasionat de masonerie, cavaleri templieri și alchimie, iar simbolica Quinta da Regaleira este reflexia sa. Fiecare colțișor ascunde secrete pe care nu le-ai mai întâlnit și îți trezește cheful de explorat.

Centrul istoric – în ton cu iz-ul regal

Fiind un sătuc de munte, Sintra are un centru istoric mic, dar fermecător. Tot în pantă, cu patiserii istorice și magazine de suveniruri, întrecute doar de localuri tradiționale, pline de turiști. Aici vei găsi și Palatul Naţional Sintra. Trebuie neapărat să încerci vinul de Madeira, un deliciu al călătorilor și ginja, lichior de cireșe extrem de bun, care se bea dintr-un shot de ciocolată, pe stradă. Eu m-am oprit aici, dar mai departe pe lista ta mai poți adăuga Castelo dos Mouros, Palatul Monserrate și Cabo da Roca.

Tu ce ai vrea să vizitezi într-o zi în Sintra sau dacă ai fost deja, ce te-a impresionat?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment