Sticla modernă de azi – cheia pentru ferestre mai eficiente energetice

- Advertisement -

Ferestrele sunt o componentă esențială a clădirilor moderne, permițând pătrunderea luminii naturale și oferind ventilație. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, o sursă semnificativă de pierderi de energie, ceea ce poate duce la facturi mari la energie și la o amprentă de carbon crescută. Pentru a atenua această problemă, sticla modernă din geamuri a fost dezvoltată pentru a îmbunătăți eficiența energetică, reducând cantitatea de energie necesară pentru încălzirea și răcirea unei clădiri.

În acest articol, vom explora modul în care sticla modernă din ferestrele termopan poate crește eficiența energetică.

În primul rând, ferestrele moderne au geamuri chiar triple, care creează o barieră izolatoare. Acest design ajută la captarea căldurii în interiorul clădirii, reducând cantitatea de energie necesară pentru încălzirea spațiului locuit (sau folosit). În plus, efectul de izolare ajută și la menținerea aerului rece în interior în timpul lunilor de vară, reducând nevoia de aer condiționat.

În al doilea rând, ferestrele moderne încorporează adesea acoperiri Low-E (straturi cu emisivitate scăzută). Aceste învelișuri sunt aplicate pe sticlă și funcționează prin reflectarea căldurii, înapoi în clădire. Acest lucru ajută la prevenirea pierderii căldurii în lunile mai reci și, de asemenea, ajută la prevenirea dobândirii de căldură solară în timpul lunilor de vară. Prin controlul aportului de căldură solară, nevoia de aer condiționat poate fi redusă, iar facturile la energie pot fi scăzute.

În al treilea rând, ferestrele moderne folosesc adesea umpluturi cu gaz între geamurile de sticlă. Aceste gaze, precum argonul sau kriptonul, sunt mai dense decât aerul, creând un efect de izolare și mai bun. Utilizarea acestor gaze ajută, de asemenea, la reducerea cantității de căldură care se pierde prin fereastră, făcând clădirea mai eficientă din punct de vedere energetic.

- Advertisement -

În al patrulea rând, ferestrele moderne au adesea un sistem de distanțare între geamurile de sticlă. Sistemul acesta este realizat din materiale care sunt mai puțin conductoare decât distanțierele metalice tradiționale, reducând transferul de căldură prin fereastră. Acest lucru poate ajuta la reducerea cantității de energie necesară pentru încălzirea sau răcirea unei clădiri, făcând-o mai eficientă din punct de vedere energetic.

În cele din urmă, ferestrele moderne au adesea profiluri realizate din materiale care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât materialele tradiționale. De exemplu, ramele din PVC   sunt izolatoare mai bune decât cele din aluminiu, reducând transferul de căldură și pierderile de energie prin fereastră.

Pe lângă caracteristicile de mai sus, ferestrele moderne pot fi proiectate și pentru a permite ca mai multă lumină naturală să pătrundă într-o clădire. Acest lucru poate ajuta la reducerea nevoii de iluminare artificială, care poate economisi și energie. De exemplu, ferestrele pot fi proiectate cu o transmisie vizibilă mai mare (cantitatea de lumină vizibilă care este transmisă prin geam). Permițând mai multă lumină naturală într-o clădire, nevoia de iluminare artificială poate fi redusă, economisind energie și scăzând facturile la curent electric.

În concluzie, sticla modernă utilizata azi în ferestre poate crește semnificativ eficiența energetică a clădirilor. Sticla cu geam triplu, acoperirile cu emisii reduse, umplerea cu gaz, sistemele de distanțiere și profilurile eficiente din punct de vedere energetic pot contribui la reducerea transferului de căldură și a pierderilor de energie prin ferestre. Prin reducerea cantității de energie necesară pentru încălzirea și răcirea unei clădiri, facturile la energie pot fi reduse, iar amprenta de carbon a clădirii poate fi redusă. În plus, utilizarea ferestrelor moderne poate permite, de asemenea, să pătrundă mai multă lumină naturală într-o clădire, reducând nevoia de iluminare artificială și scazand în continuare consumul de energie. Pe măsură ce eficiența energetică devine un aspect din ce în ce mai important în proiectarea clădirilor moderne, sticla modernă a ferestrelor este o caracteristică cheie, demnă de luat în considerare.

Vezi aici oferta de ferestre termopan Helios și cere o oferta pentru proiectul la care lucrezi! 

- Advertisement -

Articole recomandate

spot_img

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe