Transalpina: Rânca și atracțiile de pe drumul din nori

- Advertisement -

DN67C, sau cum o alintăm cu toții – Transalpina – este cea mai înaltă șosea din România, aspect care o face și cea mai impresionantă din țară, desigur, alături de Transfăgărășan. Drumul Regelui sclipește auriu la limita dintre cer și pământ și ne oferă peisaje care ne conving că România este absolut superbă și merită străbătută.

Traseul nostru ne-a dus dinspre Sebeș spre partea cealaltă a șoselei, Ciocadia, prin aproape 150 km de peisaj de poveste. Dacă vrei o pauză de masă chiar înainte de a intra pe partea superioară a Transalpinei, o poți face la Hanul Haiducilor – unde desigur am încercat specialitatea locală, bulzul, lângă stațiunea Obârşia Lotrului. Dacă mergi mai departe vei da peste Lacul Vidra, care s-a format ca urmare a construirii barajului Vidra de râul Lotru, iar peisajul aici este superb.

Pentru a te bucura de Transalpina, te poți opri la popasurile special create pentru turiști unde găsești magazine cu produse tradiționale românești, taverne cu mâncare și chioșcuri cu suveniruri. La unul dintre popasuri ai ocazia să mângâi doi măgăruși năzdrăvani. Unul dintre minusurile Transalpinei și a multor zone din România este gunoiul lăsat în urmă de turiști, așa că vă rog să luați cu voi toate ambalajele și șervețelele, fără să faceți grămezile deja existente mai mari de atât.

Ce poți face în Rânca

Rânca este cea mai înaltă localitate din România și se bucură de popularitate datorită amplasării pe faimosul drum și a pârtiei de ski, fiind locul de cazare perfect pe Transalpina. Înafara sezonului nu prea ai ce face aici înafară să te plimbi pe ulițele care în curând se vor umple cu zăpadă. Dacă ești mai aventurier, poți închiria ATV cu 200 lei/ oră sau poți parcurge trasee pentru toate vârstele în parcul de aventură Rânca cu 15 și 20 lei biletul.

https://ro.wikipedia.org

Unde să mănânci pe Transalpina

Noi am ales să mâncăm la Taverna Olteanului, care are o terasă absolut superb cu un peisaj de vis peste văi. Din păcate, după ce am așteptat 40 de minute după chelner, acesta ne-a spus că nu mai servesc mâncare, la ora 19:30. Așa că drumul ne-a dus la Casa Ski Rânca, unde am încercat bulz haiducesc, de această dată făcut pe straturi, în cuptor, un deliciu și o servire impecabilă.

4 propuneri de cazare ieftină în Rânca

- Advertisement -

În Rânca sunt 54 de unități de cazare, iar printre cele mai bine cotate și la prețuri foarte bune sunt: Cabana Transalpina, Casa Dacilor Liberi, Piatra Rancii, Cabana Cota 1700.

Spune-mi cum a fost experiența ta pe Transalpina sau ce ți-ar plăcea să vizitezi aici!

- Advertisement -

Articole recomandate

Roxana Cioban
Roxana Ciobanhttps://roxanacioban.ro
🗺Nomad at heart 🌈 🦄 Rainbow chaser 💻 PR Specialist at Cognizant Softvision

Descoperă mai multe postări

Explorează

Alte experiențe