Top
transfaragaras si transalpina

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai frumoase drumuri ale lumii și este păcat să nu ajungi să-l străbați cel puțin o dată. Nu vei uita peisajele sale prea curând. Noi am pornit din Timișoara și am vizitat câteva obiective turistice de-a lungul traseului nostru spre Transfăgărășan și Transalpina, care ne-au ne-au îmbogățit weekend-ul și ți le recomandăm și ție.

Castelul Huniazilor

Prima oprire în roadtrip-ul nostru a fost Castelul Huniazilor. Acesta este cel mai important monument de arhitectură gotică din România și întreaga lume se minunează la imaginile acestui castel rupt din povești cu magicieni. Intrarea costă între 20 și 30 de lei, în funcție de perioadă, și ai ocazia să te plimbi prin acest castel legendar, descoperindu-i secretele, din pivnițe și până în turnurile sale.

Sibiu

Oricând te afli în apropierea Sibiului, nu ezita să faci un popas la una dintre cafenelele din Piața Mare pentru a te bucura de o după amiază liniștită în acest oraș medieval cu un farmec aparte. Poți urca în Turnul Sfatului, te poți plimba prin Pasajul Scărilor, poți vizita Catedrala Mitropolitana, Podul Minciunilor și Muzeul BrukenthalSibiul are multe restaurante, locuri de relaxare fermecătoare și o arhitectură care merită admirată.

Transfăgărășan

Drumul începe din localitatea Arefu, județul Argeș și se termină în localitatea Cârțișoara din județul Sibiu, traversând munții Făgăraș. Șoseaua șepuiește de parcă ocolește obstacole la fiecare pas și astfel ne oferă niște peisaje care ne fac cu adevărat să credem că acesta este drumul spre cer. Panoramele sunt ca niște tablouri pictate de artiști ai naturii, oferite de înălțimea drumului și a serpentinelor sale înșelătoare.

Citește și: Castelul de Lut din Valea Zânelor: basme și fantasme

Lacul Bâlea

Lacul Bâlea este cea mai populară atracție pe Transfăgărășan tocmai pentru că acest loc are o frumusețe deosebită. Reflexia în apă, verdele pajiștilor, norii care înghit efectiv cabana de la malul lacului creează o panoramă ca-n povești. Este un loc unde merită să iei o pauză, să admiri frumusețea pictată de natură și să respiri aerul de munte.

Cascada Capra

Noi n-am ajuns la Lacul Capra, dar ne-am mulțumit să vedem Cascada Capra de la balconul pensiunii unde am fost cazați. Mic dejunul a fost delicios și priveliștea minunată de la Cabana Capra, unde am dormit ca niște adevărați oameni ai munților. Locația este perfectă, în mijlocul Transfăgărășanului, și traseele din zonă sunt multe și de o frumusețe deosebită.


Booking.com

Barajul Vidraru

Vidraru este unul dintre cele mai fascinante baraje ale României și panorama de aici pare ireală. Cu munți care te urmăresc din toate părțile și barajul propriu-zis, care îngrădește lacul de acumulare albastru, nimic nu poate exprima mai bine esența frumuseții României.

Cetatea Poenari

Dacă urci 1480 de trepte, vei vedea aceeași priveliște asupra României pe care a admirat-o și Vlad Țepeș când stătea în vârful citadelei pentru a-i urmări pe otomani. Sau cel puțin așa spune legenda. Cetatea Poenari se află la câțiva kilometri de Barajul Vidraru și nu trebuie să te întrebi de două ori dacă să urci aceste trepte pentru a vedea ruinele fortăreței, țepele lui Vlad și o panoramă minunată.

Transalpina

Am ajuns și pe acoperișul României. Transalpina cu siguranță este o minune a naturii. Am urcat până la platoul din vârf și am admirat capătul universului. Dacă din oraș admiri noii de pe cer, aici ai ocazia să faci parte din ei. Temperaturile sunt scăzute, cerul este puțin nervos și drumul ideal de periculos, însă îți conferă o senzație de măreție.

Pe acest traseu mai poți vizita Cascada Bâlea, Mănăstirea Cârța, Mănăstirea Curtea de Argeș, Peștera Polovragi și alte locuri frumoase.

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment