Top
valiug

Valiug este o stațiune de munte, din Caraș Severin, sub crestele Semenicului, care este absolut fermecătoare în orice anotimp. Vara este raiul party-urilor și al relaxării, iar iarna este paradisul ski-ului. Lacul Văliug (sau Gozna) sclipește în razele de soare încearcând să contracareze vântul răcoros care te cam taie dacă nu te-ai îmbrăcat corespunzător. Lacul, pădurea, aerul de munte și peisajele minunate fac din Văliug o stațiune perfectă de vizitat în Banat.

valiug ponton baraj

valiug ponton baraj

valiug

valiug

Satul Văliug din Caraș Severin obișnuia să fie localitatea în care se pregăteau cărbunii de lemn pentru uzinele din Reșița, iar lacul de acumulare a fost construit pentru a satisface necesitățile uzinelor siderurgice. Acum stațiunea Văliug este un spațiu modern, cu un view superb și locuri de cazare perfecte pentru relaxare. Poți vedea aici webcam live și vremea.

valiug

valiug

valiug

valiug

Stațiunea Văliug se află la 20 de kilometri de Reșița, iar vara turiștii vin aici pentru party-uri sau un weekend de respiro cu priveliște spre lac. Desigur, iarna pasionații de sporturi de sezon se adună la pârtia de ski. Aici te poți bucurade o pârtie cu telescaun (Casa Baraj) de 800 m, una cu teleski de 250 m și o pârtie de 6000 m fără transport prin cablu. Desigur, la bază de așteaptă un apres-ski cu băuturi calde delicioase. Ai acces ușor cu mașina până lângă pârtie, iar skipass-ul este 60 lei pe zi în timpul săptămânii, 80 lei pe zi în weekend și 60 lei pentru copii, pârtia fiind deschisă până la ora 17:00.

valiug

valiug

valiug

Ca și cazare în Văliug, noi îți recomandăm Gasthaus Grindeshti, un han extra cozy, cu iz care jonglează între tradițional și modern, plus elemente unicate care-ți arată că merită să fii atent la detalii. Pensiunea are o curte mare, un lac de acumulare în spatele curții – pe malul căruia poți să te relaxezi – și zonă de wellness cu piscină încălzită și saună. Da, ai citit bine, poți face o baie grozavă în apă numai bună, în mijlocul paradisului de zăpadă.

valiug

valiug

valiug

valiug

valiug

valiug

valiug

valiug

Tu ce ai făcut în vizita ta la Văliug?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment