Top
viena

Poate sunt muzeele, cafenelele chic, clădirile baroc sau muzica de la fiecare colț câteva motive pentru care Viena este unul dintre cele mai vizitate destinații din Europa. Este un oraș artistic și cultural, full de evenimente, activități și cu locuri de vizitat absolut unice. Mai jos găsești câteva obiective turistice în Viena și idei legate de ce poți face îîn acest oraș minunat pe timp de iarnă.

viena

Cum ajungi la Viena și care sunt costurile?

Noi am pornit din Timișoara, cu mașina, spre acest oraș al muzicii clasice. Pentru a avea o estimare a costurilor, număr de kilometri și timp petrecut, am folosit ca și ghid ViaMichelin. Aplicația te lasă să îți faci un traseu care include toate aceste detalii. Noi am făcut 5 ore jumătate până în Viena. Vinieta în Austria costă aprox 9 euro, iar cea din Ungaria 2975 forinți.

Ca și loc de cazare în Viena, noi am optat pentru Vienna Sporthotel, foarte aproape de metrou, sau poți alege unul din mulțimea de locuri de cazare speciale ale Vienei:Booking.com

Caută colțuri artistice

Pentru mine acestea au fost Hundertwasserhaus și Kunst Haus (la doi pași una de cealaltă), construcții cu fațade absolut speciale, create într-o fuziune de culori și stiluri de către Friedrich Stowasser. Aici vei găsi clădiri artistice, pictate în multe culori și stiluri, o galerie de artă cu o grădină interioară absolut fascinantă și un restaurant cu iz boem care servește cel mai bun șnițel vienez. Locul ideal pentru artiști și pasionați de frumos.

viena

viena

viena

Citește și -> Roadtrip cu mașina spre Viena, Bratislava, Budapesta

viena

viena

Bea un cappuccino vienez într-un local cu istorie

Pentru o seară relaxantă cu un apfelstrudel și un cappuccino clasic local, îți recomandăm una dintre cele mai vechi și clasice cafenele vienezeCafe Schwarzenberg, unde sunetele live de pian și vioară sunt întrecute doar de gustul specialităților dulci vieneze servite aici. Să-mi zici cum ți s-a părut ștrudelul!

viena

viena

Bucură-te de show-ul cu pinguini la grădina zoologică de la Palatul Schönbrunn

Fosta reşedinţă de vară a Habsburgilor este una dintre cele mai frumoase construcții baroce din Europa și o super atracție pentru turiști de pretutindeni, care doresc să afle mai multe despre nobilimea austriacă. Palatul Schönbrunn are o grădină zoologică magică, unde poți petrece foarte mult timp interacționând cu animăluțele regale, printre care simpatici pinguini care fac show de fiecare dată când sunt hrăniți. Intrarea la Zoo costă 20 euro.

viena

viena

viena

viena

viena

Dă-te cu patinele la primăria din Viena

Desigur, primăria Vienei este una dintre clădirile iconice ale Austriei și aici se organizează evenimentele orașului și Târgul de Crăciun de la Viena. Printre degustarea unei căni de vin fiert, savurarea unui wurst sau shopping-ul de suveniruri, aici îți mai poți încerca skill-urile de patinator pentru o super distracție de iarnă. Nu-ți uita mănușile, căciula și ciorapii groși!

viena

viena

Citește și-> Hallstatt: cum să te bucuri de cel mai frumos orășel de munte al Europei

Admiră Domul Sfântul Ștefan dintr-un alt unghi

Domul Sfântul Ștefan este probabil cea mai impresionantă clădire din Viena și cea mai semnificativă construcție gotică din Austria. Ai ocazia să te bucuri de tezaurul impresionant al bisericii sau poți urca 343 de trepte până în vârful turnului pentru o panoramă minunată asupra orașului. Noi însă am admirat domul din barul din fața sa – Onyx Bar – un loc super elegant, cu cocktail-uri delicioase și o panoramă specială spre catedrală.

viena

viena

viena

Mâncarea în Viena: restaurant australian în Austria?

Nu, nu am scris greșit, Crossfield’s Australian Pub este un local pe care trebuie să-l încerci în Viena pentru a degusta ceva mai mult decât un șnițel vienez, și anume greieri, carne de cangur sau aligator și alte sortimente speciale de bere, burgeri și gustări inedite, direct de la australieni. Decorul este pe măsură, la fel și atmosfera.

viena

viena

Tu de ce experiențe te-ai bucurat în Viena?

Click pe poză și primești 150 lei reducere la prima ta cazare pe Airbnb!

Vânătoare de curcubee, pasionată de călătorii, mare mâncăcioasă, născută cu harta în mână, marketer, degustătoare de vin, specialistă în filtre, căutătoare de soare.

post a comment